Αύξηση εκλογικού σώματος και 10 μέλη στο ΔΣ ζητεί η Σούπερ λίγκα

Έπειτα από την αποκάλυψη πτυχών της συζήτησης που είχαν την Τετάρτη 24/10 ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή για την αύξηση του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ και την ανεξαρτητοποίηση της διαιτησίας βλέπει το φως της δημοσιότητας τμήμα των προτάσεων της Σούπερ λίγκα περί τροποποίησης του καταστατικού της ΕΠΟ οι οποίες θα συζητηθούν στην καταστατική ΓΣ της ομοσπονδίας το Δεκέμβριο. 

Από τα επίσημα έγγραφα προκύπτει ότι η Σούπερ Λιγκ ζητεί από την ΕΠΟ: 

Α) Την αύξηση των ψήφων των μελών της από μια (1) που είναι τώρα σε 16 και όχι μόνο για τις εκλογές, αλλά για όλες τις Γενικές Συνελεύσεις.

Β) Την αύξηση των μελών που προέρχονται από τη Σούπερ Λίγκα στο ΔΣ της ΕΠΟ από 4 που είναι σήμερα σε 10.

Γ) Να συγκαλείται ΓΣ της ΕΠΟ όποτε το ζητεί η Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικότερα, η Σούπερ Λίγκα:

– Προτείνει «η ΓΣ να αποτελείται από το σύνολο των μελών της ΕΠΟ και από τις 16 ΠΑΕ-μέλη της διοργανώτριας της Α’ εθνικής κατηγορίας».

– Ζητεί «έκτακτη ΓΣ η οποία υποχρεωτικά θα συγκαλείται αν το ζητούμενο θέμα προς συζήτηση αφορά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο εφόσον υποβληθεί αίτημα από τη διοργανώτρια της Α’ εθνικής κατηγορίας και το 1/5 των μελών».

– Αξιώνει την «αύξηση των μελών-εκπροσώπων της Σούπερ Λιγκ στο ΔΣ της ΕΠΟ σε 10».

Αιτιολογώντας αυτή την πρόταση αναφέρει: «η συμμετοχή μόλις 5 (σ.σ. είναι τέσσερις και όχι πέντε) εκπροσώπων του ανώτερου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος (επί συνόλου 21 μελών που απαρτίζουν το ΔΣ της ΕΠΟ) είναι προφανέστατα δυσανάλογη».

Μετά τα παραπάνω και τη δημοσίευση των εγγράφων που ακολουθεί, οι ανακοινώσεις που προσπαθούν να διαψεύσουν ότι υπάρχει θέμα αύξησης του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ είναι «ψευδείς, ανυπόστατες έως και υποβολιμαίες, με στόχο τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων και αναταραχής στο χώρο του ποδοσφαίρου».

Καλούνται δε οι παρωχημένοι συντάκτες τους να προστατεύσουν το νέο πρόεδρο και την αξιοπιστία του φορέα που εκπροσωπούν και να μην διολισθαίνουν σε σπασμωδικές κινήσεις που προδίδουν πανικό και τους εκθέτουν.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top