Αύξηση 40% στα εισιτήρια της Serie A σε αγώνες νωρίς το μεσημέρι

Αύξηση 40% παρουσιάζουν τα εισιτήρια στις αναμετρήσεις της Serie A που διεξήχθησαν στις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Περίπου 45.000 εισιτήρια κόπηκαν στο μεσημεριανό ματς της Νάπολι με την Μπρέσια για την 6η αγωνιστική της Serie A

Η παραδοσιακή ώρα και ημέρα των αγώνων του ιταλικού πρωταθλήματος ήταν από τη δεκαετία του ’60 στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής. Με την είσοδο των τηλεοπτικών παρόχων και τη δημιουργία διαφορετικών ζωνών, η παράδοση χάθηκε αφού τα τηλεοπτικά έσοδα είναι η πρώτη οικονομική πηγή για τις ομάδες.

Η Serie A από την προηγούμενη σεζόν έβαλε στο κυριακάτικο πρόγραμμά της αγώνες στις 12:30 (13:30 ώρα Ελλάδας) και στις 32 αναμετρήσεις κόπηκαν κατά μέσο όρο 20.642 εισιτήρια. Την τρέχουσα σεζόν το εγχείρημα φαίνεται να είναι πιο επιτυχημένο: σε τέσσερις αναμετρήσεις ο μέσος όρος είναι στις 29.000 εισιτήρια, δηλαδή αυξημένος κατά 40%!

Είναι ενδεικτικό πως στον αγώνα Νάπολι-Μπρέσια κόπηκαν περίπου 45.000 εισιτήρια, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο η Νάπολι υποδέχθηκε για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ με τη διάθεση των εισιτηρίων να μην υπερβαίνει τις 40.000, βεβαίως με διαφορετική τιμολογιακή πολιτική.

Σε κάθε περίπτωση, οι Ιταλοί φαίνεται πως υποδέχονται με θέρμη αυτό το εγχείρημα κι η Serie A θέλει να ενισχύσει τη συγκεκριμένη τάση.

To Top