Αύριο η δίκη του Ιβάν κι άλλων έξι για το “ντου” με το… όπλο

Για αύριο Τετάρτη 6 Μαρτίου είναι ορισμένο το δικαστήριο με κατηγορούμενο το Ιβάν Σαββίδη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας είναι προγραμματισμένο ενώπιον του Β΄Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης  να καθίσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου, μαζί με άλλους επτά, μεταξύ τον οποίων και ο πρώην τεχνικός διευθυντής Λιούμπος Μίχελ (αυτός με την γνωστή η ατάκα στον διαιτητή Κομίνη “τελείωσες…”.

Ο λόγος που καλείται να καθίσει στο σκαμνί, είναι το (γνωστό ανά τον κόσμο πια) του με το όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, στο αλήστου μνήμης παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, που δεν τέλειωσε ποτέ, για μια αμφισβητούμενη φάση.

Όπως ανέφερε τότε το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Εις βάρος τους απαγγέλθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του Νόμου περί Αθλητισμού, ύστερα από προκαταρκτική εξέταση, την οποία διενήργησε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, αρμόδια για θέματα αθλητισμού, Ευαγγελία Λιάσου. Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου θα καθίσουν άλλα έξι άτομα, μεταξύ αυτών μέλη της προσωπικής φρουράς του ομογενούς επιχειρηματία αλλά και ένας αστυνομικός που είχε διατεθεί για την προσωπική του ασφάλεια. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αντιμετωπίζουν κατηγορία συνδεόμενη με τον Αθλητικό Νόμο».

Η υπόθεση αρχικά είχε οριστεί στις 9 Σεπτεμβρίου, όμως ενώπιον του Β΄Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης δεν εμφανίστηκε ο μεγαλεπιχειρηματίας, αλλά ο δικηγόρος του Δημήτρης Τσάκος , ο οποίος ζήτησε και πέτυχε την αναβολή. Συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εάν θα είναι παρών στην αυριανή διαδικασία ή θα ζητηθεί νέα… παράταση.

Σε ό,τι αφορά το αθλητικό σκέλος και τις ποινές της αθλητικής δικαιοσύνης, θυμίζουμε πως ο Ιβάν Σαββίδης είχε τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 3 χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ ο Μίχελ με απαγόρευση εισόδου για 3 μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

 

To Top