Κρίνεται στην Αθήνα το μέλλον του Μετρό Θεσσαλονίκης! Στον αέρα οι εργαζόμενοι!

Ίσως την πιο κρίσιμη συνάντηση που αφορά το μέλλον της κατασκευής του Μετρό στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν αύριο η Αττικό Μετρό με την Κοινοπραξία της ΑΕΓΕΚ, μετά το ντόμινο εξελίξεων που προκάλεσε η δήλωση του υπεργολάβου της κοινοπραξίας ότι αποχωρεί από την κατασκευή του έργου.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στο κατασκευαστικό κομμάτι του έργου, που αριθμούν αυτή τη στιγμή τους 249, βρίσκονται μετέωροι, αφού είναι πολύ πιθανόν εφόσον δε βρεθεί επαρκής λύση να απολυθούν την ερχόμενη εβδομάδα, την τελευταία της προεκλογικής περιόδου.

«Εάν δεν βρεθεί λύση, την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι απολύσεις», επισημαίνει στο karfitsa.gr ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων μετρό στο κατασκευαστικό τομέα Σταύρος Στέτσικας .

Σύμφωνα με τον ίδιο η ΑΕΓΕΚ που αποχωρεί από την κοινοπραξία «ΑΕΓΕΚ κατασκευαστική» στην οποία συμμετέχουν πέντε εταιρείες, προχωρά στην εν λόγω ενέργεια επειδή λόγω της παύσης εργασιών αδυνατεί να πιστοποιήσει το οποιοδήποτε έργο πραγματοποιείται, επομένως δεν μπορεί να κινηθεί καμία διαδικασία.

Η εργολαβική εταιρεία μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει σε τρεις διαβουλεύσεις με τους εργαζόμενους οι οποίοι φέρνουν ως επιχείρημα την άρνηση της Αττικό Μετρό να αποχωρήσει η ΑΕΓΕΚ από την κοινοπραξία.

«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει αύριο. Έχουμε ζητήσει και τέταρτη διαβούλευση», σημειώνει ο κ. Στέτσικας.

Από τους συνολικά 349 εργαζόμενους, οι 249 του κατασκευαστικού τομέα περιλαμβάνουν ειδικότητες όπως οικοδόμοι και χειριστές μηχανημάτων, ενώ οι υπόλοιποι 100 περιλαμβάνουν το επιστημονικό προσωπικό για την αρχαιολογική έρευνα.

πηγή: karfitsa.gr

To Top