ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Α1 μπάσκετ: Κρίνονται πολλά για πλέι οφ και παραμονή πριν το Άρης-Ολυμπιακός

Δυνατές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της A1 κατηγορίας που θα κρίνει πολλά στη «μάχη» της παραμονής και της εισόδου στα πλέι οφ. Τη Δευτέρα (28/03) το ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και Ολυμπιακό.

Το Σάββατο (26/03) με πέντε παιχνίδια στις 17:00 ανοίγει η αυλαία της 24ης αγωνιστικής.

Συγκεκριμένα, η τέταρτη ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον πέμπτο Κολοσσό Ρόδου  μετά από τις τρεις σερί ήττες. Κανονικά στη διάθεση του Γιούρι Ζντοβτς θα βρίσκονται οι Τζέι Κόβαν Μπράουν και Μαλίκ Χέρστον που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

Το Λαύριο, μία αγωνιστική μετά το μεγάλο «διπλό» επί του ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πατρών, για τον οποίο επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Κέβιν Ντίλαρντ. Με νίκη του Απόλλωνα, οι Πατρινοί θα μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της εισόδου στα πλέι οφ, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, το Λαύριο θα «πιάσει» την ομάδα του Κώστα Μέξα στον βαθμολογικό πίνακα.

Στα Τρίκαλα, η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ. Ο Κόροιβος θα υποδεχτεί τον Αρκαδικό στον «τελικό» της μάχης για παραμονή στην κατηγορία. Το ντεμπούτο του με την ομάδα της Αμαλιάδας θα κάνει ο νεπαοκτηθείς 27χρονος Νεοζηλανδός γκαρντ, Κόρι Ουέμπστερ.

Σε ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου, η Κηφισιά φιλοξενεί το Ρέθυμνο, το οποίο προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ. Ο νικητής της αναμέτρησης, θα εξασφαλίσει την παρουσία του στα πλέι οφ της Basket League.

Την Κυριακή (27/03, 18:00), ο Παναθηναϊκός αναμετράται στην Καβάλα με την ομώνυμη ομάδα. Το Σάββατο (26/03) θα αποφασιστεί αν οι Γιάνκοβιτς και Κούζμιτς που δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με την Νταρουσάφακα, θα ακολουθήσουν την αποστολή του «τριφυλλιού», ενώ αμφίβολοι είναι οι Χέινς (τράβηγμα στον τετρακέφαλο) και Παπαγιάννης (διάστρεμμα).

Με ντέρμπι κλείνει τη Δευτέρα (28/03, 19:00) η αυλαία της 24ης αγωνιστικής, καθώς ο Άρης φιλοξενεί στο «Nick Galis Hall» τον Ολυμπιακό που προέρχεται από τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για ακόμη ένα παιχνίδι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ματ Λοτζέσκι.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο 26 Μαρτίου

ΑΕΚ-Κολοσσός Ρόδου (17:00)

Λαύριο-Απόλλων Πατρών (17:00)

Τρίκαλα-ΠΑΟΚ (17:00)

Κόροιβος-Αρκαδικός (17:00)

Κηφισιά-Ρέθυμνο (17:00)

Κυριακή 27 Μαρτίου

Καβάλα-Παναθηναϊκός (18:00)

Δευτέρα 28 Μαρτίου

Άρης-Ολυμπιακός (19:00)

To Top