Βάγγης: “Με πλησίασε άνθρωπος του Νταϊφά πριν από το μπαράζ”

O βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, Θέμης Βάγγης μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης κι ανέφερε μεταξύ άλλων πως η ομοιογένεια είναι το σημαντικότερο συστατικό για να αποδώσει μια ομάδα ενώ αποκάλυψε πως είχε γίνει προσπάθεια από τον Ολυμπιακό να τον εξαγοράσει στα μπαράζ του Βόλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον “Αρένα”:

Για την ομάδα που είχε εκείνη την εποχή ο Άρης:

“Τότε έπαιζαν Έλληνες παίκτες και  όχι ξένοι. Είχαμε τον Σκόμποε και όλοι οι άλλοι  ήταν Ελληνικής καταγωγής. Είχαμε μια ομάδα που μπορούσε να πετύχει πάρα πολλά αλλά ήμασταν άτυχοι”.

Για την σημασία της ομοιογένειας:

“Το σημαντικότερο είναι η ομοιογένεια σε μια ομάδα. Πρέπει να υπάρχουν παίκτες που αγαπάνε την ομάδα. Δε μπορούμε να κάνουμε εμπόριο. Για παράδειγμα ο Σαββίδης για παράδειγμα έχει αμέτρητα χρήματα, δε μπορεί να πουλάει τους παίκτες. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός, δε πρέπει να πουλήσει τον Μήτρογλου. Πρέπει οι ομάδες να φτιάχνουν έναν κορμό. Εμείς ήμασταν φίλοι μέσα και έξω από το γήπεδο και αυτό φαινόταν στην απόδοση μας. Τον Άρη τον αγαπώ και τον παρακολουθώ. Άμα βγάζει παίκτες από τις ακαδημίες και χτίσει μια ομάδα θα πάει καλά. Δε χρειάζεται να αγοράζει ξένους. Ο  Κυριάκος Παπαδόπουλος πήγε στην Ευρώπη και έπαιξε στον ημιτελικό του τσάμπιονς Λιγκ. Υπάρχουν Παπαδόπουλοι πολλοί στην Βόρεια Ελλάδα αρκεί να ψάχνουν οι ομάδες και να κάνουν σωστή δουλειά”.

Για την τεράστια επιτυχία με την Περούτζια:

“Μας είχε υποτιμήσει η Περούτζια. Είχαμε φέρει 1-1 στην Ιταλία και δε μας υπολόγιζαν πολύ. Είχαμε φοβερούς παίκτες. Ο Κούης από αριστερά έκανε τα πάντα. Δε πουλάγαμε τη μπάλα εύκολα, όπως κάνει τώρα η Μπαρτσελόνα”.

Για τον τίτλο που έχασε ο Άρης στα μπαράζ:

” Ο τίτλος που χάθηκε στο μπαράζ με τον Ολυμπιακό για εμένα ήταν άδικος. Ο τρόπος που είχε γυρίσει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός που είχε φανεί ύποπτος. Ο Άρης είχε καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό”.

Για  όσα συνέβησαν στο παρασκήνιο του  μπαράζ είπε :

“Δυο μέρες πριν το μπαράζ του Βόλου με είχε πλησιάσει το βράδυ μια κοπέλα και μου είπε ότι ήταν απεσταλμένη του  Νταιφά  που φυσικά αρνήθηκα. Δεν έχω πουλήσει ποτέ παιχνίδι. Η κοπέλα ήταν χορεύτρια που χόρευε στη Θεσσαλονίκη. Δε γνωρίζω άμα πλησίασε και άλλους παίκτες”.

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:

“Ο Άρης πιστεύω θα κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ πως θα το πάρει ο ο κόσμος το παιχνίδι καθώς η ομάδα του “τριφυλλιού” είναι άπειρη.”

To Top