ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βάιος Καραγιάννης: “Με ήθελε ο Άρης λόγω Δεμίρη, πριν πάω στην ΑΕΚ”

Ο Βάιος Καραγιάννης, από τους παίκτες που έβαλαν την υπογραφή τους στα χρόνια της ΑΕΚ του Μπάγεβιτς μίλησε εφ’ όλης της ύλης για το χθες και το σήμερα.

Στη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στο gazzetta.gr αναφέρθηκε και στη μεταγραφή του από το ΑΟ Καρδίτσας στην ΑΕΚ.

Διαβάστε εδώ:

Πότε καταλάβατε ότι είστε για να παίξετε μπάλα επαγγελματικά;

«Απλά μου άρεσε το ποδόσφαιρο. Ήθελα να παίζω μπάλα, τίποτα άλλο. Ξεκίνησα να παίζω εδώ στο χωριό, 14 χρονών έβγαλα δελτίο και από εκεί και πέρα πήγα στην Καρδίτσα. Στον ΑΟ Καρδίτσας. Εγώ επειδή γνώριζα κάποια παιδιά εκεί, με τα οποία παίζαμε μαζί στην Μικτή, ήθελα να πάω στον ΑΟ κι όχι στην Αναγέννηση. Η Αναγέννηση είναι πιο μεγάλη ομάδα, ήταν και πιο μεγάλη κατηγορία, αλλά εγώ ήθελα να είμαι με τα φιλαράκια μου στον ΑΟ. Στην Αναγέννηση προπονητής ήταν ο Τάκης Λουκανίδης. Με είδε κάπου έξω αργότερα και μου είπε ότι αν δεν πάω κάπου αλλού, θα ήθελε να πάω στην Αναγέννηση. Ήμουν 18 ετών, πριν πάω φαντάρος, ντροπαλός και του είπα “εντάξει κύριε Τάκη”».

Το σχολείο το τελειώσατε;

«Ναι κανονικά. Ο Τάκης ο Λουκανίδης ήταν φίλος με τον Στράτο Γιδόπουλο. Πιθανόν να του μίλησε και έτσι ήρθαν και με είδαν από την ΑΕK σε 2-3 ματς. Ούτε που ξέρω ποια ήταν αυτά, δεν έχω μάθει ακόμη. Κι έτσι από το πουθενά κατέληξα στην ΑΕΚ».

Ισχύει ότι σας ήθελε και η Λάρισα;

«Εναν χρόνο πριν είχε έρθει η Λάρισα κι ο Άρης. Από τον Άρη ήρθαν λόγω του προπονητή του, Δεμίρη. Τελικά δεν πήγα. Ερχεται η καινούργια χρονιά, λοιπόν, και μου λένε “ήρθαν από την ΑΕΚ, να πάμε να υπογράψεις”. Δεν τους πίστευα, νόμιζα ότι μου λένε ψέματα επειδή ήμουν ΑΕΚτσής. Τότε ζητούσαν χρήματα από την ομάδα της Καρδίτσας, λες και ήμουν ο Μαραντόνα… Εγώ ήθελα να φύγω, ήθελα να παίξω μπάλα. Τελικά πήγα στη Αθήνα και υπέγραψα. Εκεί γνώρισα και τον Στράτο Γιδόπουλο. Τρομακτικός».

To Top