ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βέλεθ διετίας και επίσημα για τον Άρη!

Φραν Βέλεθ διετίας και επίσημα για τον Άρη! Ανακοινώθηκε η συνεργασία με τους κιτρινόμαυρους.

Αναλυτικά:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Fran Velez για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Francisco Manuel Velez Jimenez, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου 1991 στην Ταραγόνα της Ισπανίας.

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες της Gimnastic de Tarragona, φτάνοντας μέχρι την πρώτη ομάδα το 2010.

Μετά από δύο διαδοχικούς δανεισμούς σε Pobla de Mafumet και Logrones, η Almeria τον έκανε δικό της τον Σεπτέμβρη του 2013.

Με τη φανέλα της Almeria συστήθηκε στο ισπανικό κοινό σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας και σε τέσσερις σεζόν κατέγραψε 78 συμμετοχές (2 γκολ, 1 ασίστ), σε LaLiga, LaLiga2 και Κύπελλο Ισπανίας.

Τον Ιούλιο του 2017 ο Velez βγήκε για πρώτη φορά εκτός Ιβηρικής Χερσονήσου, φορώντας τη φανέλα της Wisla Krakow.

Δεκαεπτά συμμετοχές (1 γκολ) ήταν ο απολογισμός του στην πρώτη κατηγορία της Πολωνίας, ενώ το καλοκαίρι του 2018 ξεκίνησε η πρώτη του θητεία στην ομάδα μας.

Ο Fran Velez έκανε δύο «γεμάτες» σεζόν στο Κλεάνθης Βικελίδης (57 συμμετοχές, 5 γκολ, 2 ασίστ) σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη.

Τον Ιούλιο του 2020 έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε στον Παναθηναϊκό τη φανέλα του οποίου φόρεσε δύο αγωνιστικές περιόδους (60 συμμετοχές, 2 γκολ, 2 ασίστ).

Την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Al-Fateh (23 συμμετοχές, 1 ασίστ).

To Top