ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βέλεθ: “Σπουδαίο το γκολ στο Αγρίνιο, νίκη στο Περιστέρι”

Ο Φραν Βέλεθ, στις δηλώσεις που έκανε στη NOVA εν όψει της σημερινής (17/2, 19:30, NS Prime) εκτός έδρας αναμέτρησης του Άρη με τον Ατρόμητο, σχολίασε το γκολ-μισή πρόκριση του ίδιου στο Αγρίνιο, τονίζοντας, όμως, ότι οι “κίτρινοι” πρέπει να το ξεχάσουν – Τι είπε για τον ισπανικό άξονα.

Αρχικά, ερωτώμενος πώς αισθάνεται για το γκολ που έβαλε κόντρα στον Παναιτωλικό, απάντησε κυνικά: “Ήταν ένα πολύ σημαντικό γκολ για την ομάδα, γιατί μας έφερε πιο κοντά στον τελικό του Κυπέλλου. Πρέπει να το ξεχάσουμε, όμως, γιατί έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας με τον Ατρόμητο”.

Στην ερώτηση πόσο εύκολο είναι να συγκεντρωθεί η ομάδα του τώρα στο πρωτάθλημα, όταν ξέρουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του ότι είναι ένα βήμα πριν τον τελικό του Κυπέλλου, τόνισε με έμφαση: “Δεν είναι δύσκολο να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και στους αγώνες πρωταθλήματος, γενικότερα, μέχρι τη ρεβάνς. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα αυτά και το κατανοούμε. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με την εξασφάλιση της συμμετοχής μας στα πλέι οφ. Πρέπει να νικήσουμε τον Ατρόμητο για το σιγουρέψουμε αυτό, οπότε πάμε συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι”.

Σχετικά με το γεγονός ότι πέρασε δύσκολα ο ίδιος με τον τραυματισμό του και πόσο τον βοηθάει ψυχολογικά αυτό το γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό να ανέβει ακόμη περισσότερο εν όψει της συνέχειας της σεζόν εστίασε στην εμπειρία που έχει από τέτοιου είδους καταστάσεις: “Δεν είναι η πρώτη φορά που πέρασα μια σκληρή περίοδο. Κάθε φορά προσπαθώ να συνέλθω κι αυτό κάνω και τώρα. Το πιο σημαντικό για μένα κάθε φορά είναι να αγωνίζομαι, να βοηθάω την ομάδα στην άμυνα, όχι να σκοράρω”.

Η συζήτηση με τον Βέλεθ πήγε στο ότι ο Άρης έχει την ιδιαιτερότητα να διαθέτει έναν σχεδόν πλήρη ισπανικό άξονα, με την επιστροφή του ίδιου, αλλά και του Μανού Γκαρθία, αλλά και την παρουσία του Κουέστα και του Μορόν. Στη διαπίστωση, λοιπόν, ότι αυτό λογικά βοηθάει ιδιαίτερα την ομάδα, συμφώνησε λέγοντας: “Πράγματι, βοηθάει την ομάδα αυτό, γιατί η κοινή γλώσσα που μιλάμε είναι κάτι σημαντικό. Επιπλέον, ξέρουμε πώς παίζει ο καθένας από εμάς κι αυτό δίνει έξτρα βοήθεια στην ομάδα”.

Αναφορικά με το πώς περιμένει τον Ατρόμητο σήμερα ο Βέλεθ και τι πρέπει να προσέξει ο Άρης σε αυτό το παιχνίδι, εστίασε στα εξής: “Πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Παίζει πολύ καλά ο αντίπαλος και είναι καλά οργανωμένος στο γήπεδο. Θέλει να παίξει ποδόσφαιρο κι αυτό πρέπει να το προσέξουμε. Είναι δυνατός, γι’ αυτό κι εμείς πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι”.

 

To Top