Βέλεθ: «Στην Ισπανία τα νοσοκομεία έχουν κλατάρει, μιλάω συνέχεια με την οικογένειά μου»

Ο Φραν Βέλεθ βρίσκεται μακριά από την οικογένειά του, η οποία μένει μόνιμα στην Ισπανία, μιλώντας για την καθημερινότητά του πλέον, αλλά και τον κορωνοϊό στην πατρίδα του.

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου: Κορυφαία Jackpots & δημοφιλή slots ΕΔΩ!

Αναλυτικά:

Τις περισσότερες ώρες της ημέρας του βρίσκεται μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή του. Μιλάει με τη σύζυγό του, καθώς ο ίδιος είναι κλειδωμένος στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη. Η περίπτωση του Φραν Βέλεθ είναι ιδιαίτερη και ο αμυντικός του Άρη μίλησε στο gazzetta.gr γι’ αυτό που ζει τις τελευταίες ημέρες.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ο αριθμός των θυμάτων, ο… πολύ μεγαλύτερος αυτός των κρουσμάτων, ο φόβος ότι πάμε για εκτροχιασμό. «Ξέρω ότι δεν αναφέρεται ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων γιατί δεν υπάρχει η υποδομή για να εξεταστούν όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον ιό. Η κατάσταση είναι απερίγραπτη», είπε ο Φραν Βέλεθ.

Η αγωνία του αποτυπώθηκε μέσα από τη χροιά της φωνής του. Δεν έβγαζε ηρεμία, το αντίθετο. «Όλη η οικογένειά μου είναι κλεισμένη στο σπίτι. Με απόφαση της Κυβέρνησης έκλεισαν όλα. Ειδικά στην πόλη μου, την Ταραγόνα όπου η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ένα άτομο από κάθε οικογένεια έχει το δικαίωμα να βγει έξω για να πάρει τα βασικά. Να πάει στο σούπερ μάρκετ, στο φαρμακείο και μετά επιστρέφει στο σπίτι. Αν κυκλοφορήσει άτομο που δεν έχεις δηλώσει, αυτομάτως πληρώνεις υψηλό πρόστιμο», συμπλήρωσε.

Τα κρούσματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει το ίδιο και με τα θύματα. Ανθρώπινη ελπίδα. «Η Ταραγόνα έχει μεγάλο πρόβλημα. Χθες μίλησα με φίλους μου γιατρούς. Μου είπαν ξεκάθαρα ότι δεν ανακοινώνεται ο αληθινός αριθμός των κρουσμάτων και δεν μπορεί να ανακοινωθεί. Δεν υπάρχουν οι υποδομές. Ήδη έγινε επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Το νοσοκομείο στην Ταραγόνα είναι αρκετά μεγάλο αλλά έχει… κλατάρει. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα δημόσια νοσοκομεία κι έτσι αποφασίστηκε η επίταξη ιδιωτικών κλινικών γιατί χρειάζονται κλίνες. Το πρόβλημα είναι μικρότερο στη Νότια Ισπανία. Αντιθέτως, σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη είναι μεγάλο».

Ο φόβος απλώνεται ακόμη περισσότερο. Είναι αυτός ο πόλεμος με το άγνωστο. Κανείς δεν ξέρει τα χαρακτηριστικά, τις συνήθειες του εχθρού. Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει, πόσοι άνθρωποι προσβλήθηκαν και απλά δεν έχουν παρουσιάσει ακόμη τα συμπτώματα.

«Μιλάω με την οικογένειά μου συνεχώς. Ο πατέρας μου και ο πεθερός μου ανήκουν στις ευπαθείς ομάδα, άρα χρειάζονται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή. Θα μιλήσω ξανά με το κλαμπ για να μας δοθεί η άδεια να πάμε στις οικογένειές μας. Είναι μεγάλο ρίσκο, το ξέρω. Ο ιός είναι παντού. Τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι νομίζουμε».

Οι στιγμές είναι δύσκολες, ιδιαίτερα γι’ αυτούς που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους. Πάντα, η οικογένεια νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια όταν βρίσκεται στο σπίτι ο πατέρας, ο σύζυγος. Προς το παρόν, ο Φραν Βέλεθ επικοινωνεί με τη σύζυγό του. «Μιλάμε συνεχώς, προσπαθώ να τη στηρίξω, να κάνει υπομονή. Δεν είναι εύκολο να είσαι 24 ώρες το 24ώρο στο σπίτι, κυρίως όμως να βλέπεις τι γίνεται γύρω σου, στην πόλη σου».

Εκεί… ελαφρύναμε τη συζήτηση. «Μιλάμε με τους συμπαίκτες μου, με παίκτες άλλων ομάδων, κάποιοι παραμένουν στην Ελλάδα και είναι κλεισμένοι μέσα, άλλοι βρίσκονται στις χώρες του. Προσπαθώ να έχω το σπίτι μου καθαρό, κάνω ασκήσεις, κατέβασα κι ένα ακόμη πρόγραμμα personal trainer, διαβάζω, παίζω play station, προσπαθώ να γεμίσω 24 ώρες…», είπε. Ευκαιρία να μάθει να μαγειρεύει κιόλας. «Ξέρω… μακαρόνια (γέλια). Δεν ξέρω ελληνικές συνταγές, αλλά ισπανικές. Ξέρεις, ξεκινάω να μαγειρεύω και στη διάρκεια επικοινωνώ με τη γυναίκα μου για να με κατευθύνει καθώς είναι εξαιρετική μαγείρισσα».

To Top