Βένος: «Η καλύτερη δυνατή επιλογή ο Κατσαβάκης»

Ως την καταλληλότερη επιλογή για τον πάγκο του νεανικού Άρη χαρακτήρισε τον Μάκη Κατσαβάκη ο πρόεδρος του συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών του συλλόγου, Γιάννης Βένος.

Στην αρχική του τοποθέτηση, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο «Αθλητικό Metropolis», ο κ. Βένος επισήμανε: «Παρατηρώ ένα καινούριο ξεκίνημα στον Άρη, με καινούρια πρόσωπα, τα οποία ως επί το πλείστον είναι άφθαρτα. Συμμετέχουν άνθρωποι που δεν υπήρχαν στα διοικητικά, με δεδομένη αγάπη και προσήλωση για τον σύλλογο. Δουλεύουν νυχθημερόν για να βρουν λύσεις στα τεράστια προβλήματα της ομάδας. Τα μηνύματα είναι πολύ θετικά, παρότι τα προβλήματα είναι τεράστια και μερικά ακόμη και δυσεπίλυτα. Το οικονομικό άνοιγμα είναι τεράστιο, κάτι το οποίο γνωρίζουν όλοι. Θα γίνουν όμως προσπάθειες να χαλιναγωγήσουμε κάποια πράγματα, να μπει ο σύλλογος σε μια πορεία ηρεμίας και να πορευθεί στο μέλλον».

Σχολιάζοντας το πώς έφθασε ο Άρης στη σημερινή κατάσταση, είπε: «Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια, ο Άρης δεν επένδυσε σε πρόσωπα που είχαν τη δυνατότητα να βοηθήσουν από όλες τις πλευρές. Ο Άρης πάντα είχε παράγοντες που θεωρούσαν τιμή τους να μπουν και να βοηθήσουν οικονομικά στο συμβούλιο ανάλογα φυσικά με τις δυνάμεις τους. Την τελευταία 15ετία όμως, ο Άρης κατέστρεψε όλα αυτά τα καινούρια πρόσωπα που προσπάθησαν να βοηθήσουν την ομάδα. Στην κορυφαία θέση των ανθρώπων αυτών βρίσκεται φυσικά ο Λάμπρος Γράντας, ένας άνθρωπος που δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την ομάδα. Τώρα κάτι αλλάζει, όμως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να δημιουργηθεί η αλλαγή κλίματος. Είναι αρχή ακόμη, χρειάζεται χρόνος και δείγματα γραφής από όλη την οικογένεια του Άρη. Πλέον έχουν αλλάξει μερικά πράγματα, οι σύνδεσμοι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Επικρατεί η αντίληψη πως όλοι είναι απαραίτητοι στην οικογένεια του Άρη, κάτι που φυσικά είναι πολύ θετικά. Μόνο έτσι ο Άρης θα μπορέσει να κινηθεί σωστά στο μέλλον».

Μιλώντας για την έλλειψη χρημάτων και αν ο Άρης θα τη βρει μπροστά του στο μέλλον επισήμανε: «Το πρόβλημα είναι τεράστιο και γνωστό σε όλους. Το θέμα είναι πως η ομάδα πρέπει να ξεκινήσει με συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα και δεν θα υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις. Φιλοδοξίες και όραμα φυσικά και θα υπάρχουν. Θα προωθηθούν παιδιά από την Κ-20 και θα επενδύσουμε σε Έλληνες παίκτες. Το μπάτζετ θα φτάσει το πολύ μέχρι τα 2.500.000 ευρώ κι από εκεί και πέρα ό,τι υπάρξει από επιχορηγήσεις ή διαρκείας, θα είναι έξτρα βοήθημα. Το θέμα είναι ο Άρης να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και να ακολουθήσει σταθερή πορεία προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο έτσι θα φανεί αν θα μπορέσει να αποφύγει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει».

Στη συνέχεια μιλώντας για την Κοινωνία Μελών Άρη και τις εξελίξεις, σχολίασε: «Είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται όραμα. Πρέπει ο κόσμος να πιστέψει ότι είναι θεματοφύλακας της ομάδας, να αποκτήσει δύναμη, βούληση και δυνατότητα να προστατέψει τον σύλλογο από τα κακώς κείμενα. Πρέπει να υπάρχει διαρκής έλεγχος στα οικονομικά δεδομένα, ακόμη και στις μεταγραφές, στα πάντα, να υπάρχει διαρκής επιτήρηση επί των πεπραγμένων της ομάδας, να ασκείται αυστηρή κριτική και μόνιμη στην εκάστοτε διοίκηση. Το άρθρο 44 πρέπει να κλείσει άμεσα, γιατί αν δεν κλείσει μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στην ομάδα και να μη μπορεί να διορθωθεί τίποτα».

Τέλος, σχολιάζοντας τη σημερινή συμφωνία με τον Μάκη Κατσαβάκη, δήλωσε: «Είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο με βάση τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα μας. Ο νέος προπονητής πρέπει να δουλέψει με νέα παιδιά, ο κ. Κατσαβάκης έχει αποδείξει πως του αρέσει να εργάζεται, να δουλεύει. Την προηγούμενη χρονιά όλοι ξέρουμε πως δούλεψε στη Δόξα Δράμας, παρουσίασε μια ομάδα πολύ καλά γυμνασμένη με νέα παιδιά, που εξέπληξε τους πάντες με την παρουσία της. Είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή, να του ευχηθούμε καλή επιτυχία και να γνωρίζει ότι θα έχει στήριξη όλης της αρειανής οικογένειας. Ελπίζουμε να βοηθήσει να πατήσει η ομάδα στα πόδια της και να έχει παρουσία ανάλογη με τις φιλοδοξίες που υπάρχουν».

To Top