ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βένος: «Θυμός και οργή για τον πόλεμο που δεχόμαστε – Η πιο πλήρης ομάδα ο Άρης»

Ο πρόεδρος του συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών του Άρη, Γιάννης Βένος, μίλησε για τη φετινή πορεία της ομάδας και όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7…

Αρχικά για τον πόλεμο που δέχεται ο Άρης ανέφερε:

Τον τελευταίο καιρό η ομάδα κάνει μία φανταστική πορεία, είναι μία από τις καλύτερες χρονιές όλων των εποχών και ξαφνικά… φυτρώνουν μαργαριτάρια από εδώ και από εκεί. Αυτό μας δημιουργεί θυμό και οργή και αντί να ασχολούμαστε με τα πλέι-οφ ασχολούμαστε με το να αντικρούσουμε πράγματα που βλέπουμε μπροστά μας και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Να βγαίνουμε πάλι να λέμε τα αυτονόητα; Έχουμε δει και τι γινόταν στο παρελθόν, θυμόμαστε το 80′ που άλλαξαν τον κανονισμό μόνο για εμάς, και οι ομάδες της Αθήνας συνεχίζουν να παίρνουν ότι θέλουν.

Για το αγωνιστικό:

Ο Άρης είναι η πιο πλήρης ομάδα σε όλες τις γραμμές, έχει αρχή, έχει πλάνο, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Αν υπήρχε μεγαλύτερη επιτυχία και στην επίθεση ο Άρης θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα. Ο προπονητής έχει δώσει πάρα πολλά, έχει βάλει την σφραγίδα του στην ομάδα. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έκανε πολλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και έφτιαξε αποδυτήρια. Όλοι οι παίκτες δουλεύουν ο ένας με τον άλλον, δεν υπάρχει γκρίνια και δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες. Τα πιο μεγάλα ονόματα δέχονται να βγαίνουν αλλαγή και αυτό είναι κάτι που μας γεμίζει χαρά.

Για το κλίμα που υπήρχε το 1980:

Εμείς ήμασταν Έλληνες στην πλειοψηφία. Είχαμε ξένο τον Σκόμποε που είχε… ελληνοποιηθεί. Το αποδεικνύει με την πάροδο του χρόνου που ακόμη και σήμερα έρχεται ανά δύο χρόνια για να μας δει και να φάμε όλοι μαζί. Μέχρι και σήμερα αυτός ο βασικός κορμός είμαστε όλοι φίλοι. Κάνουμε εκδρομές, παιχνίδια, είμαστε φίλοι. Κάτι παρόμοιο βλέπουμε στην ομάδα που έχει χτίσει ο Μάντζιος με τον Καρυπίδη.

Eνώ συνέχισε:

Έγινε ένα λάθος με τον Κουέστα και χάθηκε μία τεράστια πρόκριση. Στην δική μας εποχή θα γκρεμιζόταν η Θεσσαλονίκη, τώρα αυτό δεν έγινε, και είναι πολύ σημαντικό ότι δεν έγινε. Η ομάδα έπρεπε να στηρίξει τον Κουέστα, διαχειρίστηκε την κατάσταση πολύ καλά.

Για την συνέχεια:

Πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα και να γίνει ακόμη καλύτερα. Δεν πρέπει να γίνει το ίδιο λάθος του 1980, που χάσαμε το μπαράζ και η ομάδα διαλύθηκε. Είμαστε ακόμη τρελαμένοι με αυτό. Ακόμη και σήμερα ακούγονται απίστευτα πράγματα, λες και ήμασταν ανέντιμοι όλοι. Είχαμε μπει με μία λογική, να μπούμε δυνατά και να βάλουμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε δύο δοκάρια, αυτό δεν έγινε και μετά δεχθήκαμε το γκολ. Ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερο βάθος από εμάς και ήταν πιο τυχερός. Αν αντί να διαλύαμε τότε την ομάδα φέρναμε έναν σέντερ φορ, θα παίρναμε πρωτάθλημα.

To Top