ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βένος: “Κακή χρονιά αγωνιστικά, ο Άρης δεν έχει δύναμη στο εξωαγωνιστικό κομμάτι”

Ο πρόεδρος των βετεράνων Άρη Γιάννης Βένος σχολίασε την πορεία των “κιτρίνων”, την επόμενη ημέρα, αλλά και την μεγάλη και ιερή προσπάθεια της ποδοσφαιρικής κοινωνίας στο σπάνιο πρόβλημα υγείας του Αρτούρ Λεκμπέλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Μετρόπολις”:

Για την μέτρια πορεία του Άρη ως τώρα στο πρωτάθλημα είπε: «Οι αντίπαλοι του Άρη βρίσκουν τον τρόπο να παίρνουν τους βαθμούς είτε αγωνιστικά είτε εξωαγωνιστικά , πράγμα που δεν συμβαίνει με τον Άρη. Η ομάδα αγωνιστικά κάνει μία πάρα πολύ κακή χρονιά. Δεν βρίσκει τα πατήματά του, δεν μπορεί να αποδώσει αυτό που θέλει και δεν δείχνει στον κόσμο του πως είναι ο Άρης και μπαίνει στο γήπεδο για να πάρει αυτό που δικαιούται.

Δυστυχώς δεν μπόρεσε να μας πείσει. Δεν είχε δυναμική και ταπεραμέντο για να πάρει τις νίκες που έπρεπε, ακόμα και στα μεγάλα παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσει, δεν τα κατάφερε και έχασε πολύτιμο έδαφος , χάνοντας συνεχώς βαθμούς. Τελευταίο παράδειγμα το χθεσινό παιχνίδι».

Για το ορατό πλέον ενδεχόμενο να παραμείνει στη Football League και τη νέα χρονιά ο Άρης και το αν θα μπορέσει να βρει όραμα για να συνεχίσει: «Είναι δύσκολο να βρει ο Άρης όραμα. Πρέπει να έρθουν καταστάσεις στην επικαιρότητα που θα μπορέσουν να το επιτύχουν αυτό. Προς το παρόν δε συμβαίνει κάτι τέτοιο στο σύλλογο. Είναι καταστροφικό εάν τελικά δεν καταφέρει η ομάδα να πετύχει την άνοδο. Και όπως φαίνεται δεν προλαβαίνει βαθμολογικά.

Περιμένουμε να δούμε το σενάριο που θέλει και τρίτη ομάδα από τη Football League να ανεβαίνει στη Superleague. Αν και εδώ πολλά παίζονται. Για να γίνει αυτό θα πρέπει μία ομάδα να μην πάρει άδεια , έτσι ώστε η Τρίτη ομάδα της Football League να μπορέσει να ανέβει. Όπως για παράδειγμα ο Λέβαδειακός. Δυστυχώς όμως ο Άρης δεν έχει δύναμη στο εξωαγωνιστικό κομμάτι».

 

Για το ότι δεν έχει ασχοληθεί ισχυρός επενδυτής με τον Άρη:«Δεν είναι ελκυστικός ο Άρης για να μπορέσει να προσεγγίσει κάποιον επενδυτή για να ασχοληθεί μαζί του. Επίσης , είναι και οι δύσκολοι καιροί που περνάει η χώρα μας και απομακρύνει όσους έχουν μία τολμηρή ιδέα να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Όποιος παράγοντας αποφασίσει να ασχοληθεί , συνήθως βγαίνει χαμένος όχι μόνο οικονομικά αλλά και πνευματικά. Παλιότερα, ήταν τιμή για έναν άνδρα να ασχοληθεί με τα αθλητικά δρώμενα της πόλης του. Τώρα αν το κάνει , οι περισσότεροι θα τον αποτρέψουν, γιατί αν δεν γνωρίζει τι γίνεται γύρω του , δε μπορεί να μπει στη διαδικασία να ασχοληθεί».

Για το πρόβλημα υγείας του Αρτούρ Λεκμπέλο και το φιλικό που θα δοθεί για να τον βοηθήσουν : «Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο εμείς στον Άρη βοηθάμε έναν πρώην συμπαίκτη μας και προσπαθούμε με όλα τα μέσα να πολεμήσουμε αυτή την ασθένεια. Ο Νίκος Κυζερίδης ήταν ο πρώτος πριν ενάμισι χρόνο και πήγαν τα πράγματα καλά. Όχι τόσο από οικονομικής πλευράς, που πήγε καλά, αλλά από ψυχολογικής πλευράς. Η αυτοπεποίθηση του Νίκου από εκείνο το παιχνίδι και μετά ήταν μεγάλη και η αλλαγή τεράστια. Μπαίνει στο τελικό στάδιο και πάνε όλα καλά. Μάλιστα με πήρε τηλέφωνο και θέλει να έρθει να αγωνιστεί. Το είπα και στον Αρτούρ ότι θα έχει την ίδια στήριξη με τον Νίκο.

Ο Λεκμπέλο πάσχει από μία σπάνιας μορφής μυϊκή παράλυση στα άνω άκρα, που νεκρώνουν τα κύτταρα και σταδιακά προχωράνε προς το κέντρο του οργανισμού και σκοτώνει ζωτικά όργανα. Μόνο δύο κέντρα υπάρχουν στον κόσμο που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους ασθένειες. Ο ίδιος ντρεπόταν να το βγάλει προς τα έξω. Όταν μου είπε πως δεν πάει καλά , εμείς κάναμε την προσπάθεια , η οποία έχει πολύ μεγάλη αποδοχή από την Αρειανή οικογένεια και όχι μόνον».

 

To Top