Βένος: “Οι παίκτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους”

Ο πρόεδρος των βετεράνων ποδοσφαιριστών του Άρη Γιάννης Βένος αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την ομάδα. Μίλησε μεταξύ άλλων για τις συνεχόμενες αλλαγές προπονητών, για τις αιτίες της κακής πορείας αλλά και για το ερχόμενο ματς με τον Λεβαδειακό.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Γιάννης Βένος έκανε ένα σχόλιο για τον Γιάννη Χατζηνικολάου, ο οποίος πάντως τελικά δε θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας: «Ο Χατζηνικολάου είναι ένα δικό μας παιδί. Όλοι γνωρίζουμε τη σπουδαία δουλειά που έκανε στον Πλατανιά. Θα ήταν μια καλή λύση. Πάντως εγώ πιστεύω ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα δεν είναι ευθύνη των προπονητών».

 Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το ποια πιστεύει ότι είναι η αιτία που ο Άρης βρίσκεται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία και αποκρίθηκε: «Όταν η ομάδα παρουσιάζει αυτές τις αδυναμίες σε όλα τα παιχνίδια, δηλαδή δέχεται γκολ σε όλα τα παιχνίδια και δεν μπορεί να κρατήσει ένα αποτέλεσμα, είναι φυσικό να βρίσκεται τόσο χαμηλά. Αυτό πιστεύω είναι θέμα καθαρά αγωνιστικό, δεν έχει διοικητικές προεκτάσεις. Η ομάδα έχει χτιστεί έτσι από ανάγκη. Πρέπει οι παίκτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Στον Άρη παίζουν. Δε μπορεί να προηγούνται στη Βέροια και μετά να τρώνε τρία γκολ. Κρατάς το σκορ, παίρνεις το παιχνίδι και φεύγεις. Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε γκολ με τέτοια ευκολία. Πρέπει ο νέος προπονητής να δώσει έμφαση στην άμυνα, όπως άλλωστε έκαναν και όλοι οι προηγούμενοι προπονητές. Και ο Γιάννης Μιχαλήτσος ο οποίος είναι «στρατιώτης». Όποτε τον καλεί η ομάδα, είναι εκεί».

 Για το αν πιστεύει ότι η απομάκρυνση του Μιχαλήτσου ήταν αυτό που χρειαζόταν ο Άρης αυτή τη στιγμή, είπε: «Όπως είπα και πριν, δε θεωρώ ότι φταίει ο προπονητής. Η διοίκηση και ο κόσμος βρίσκονται σε πανικό. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην μπορούμε να κάνουμε τα αυτονόητα, να πάρουμε τους βαθμούς για να σωθούμε. Μέσα σε αυτή τη λογική είναι και η απομάκρυνση του Μιχαλήτσου».

 Για το χρονικό σημείο της αλλαγής προπονητή τόνισε: «Γίνονται κινήσεις που δεν έχουν λογική, υπό την πίεση κάποιων συγκεκριμένων γεγονότων. Ο Μιχαλήτσος αποχώρησε για να διευκολύνει την κατάσταση και καλά έκανε».

 Για το αν πιστεύει ότι ο Άρης θα τα καταφέρει στα επόμενα ματς, είπε: «Θέλουμε να πιστεύουμε πώς ναι. Θα έρθει νέος προπονητής, οι παίκτες θα καταλάβουν την κρισιμότητα της κατάστασης, ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα. Έχουμε τις προϋποθέσεις, παρά το γεγονός ότι είμαστε τέσσερις πόντους πίσω».

Για το ματς της Κυριακής με τον Λεβαδειακό, υπογράμμισε: «Ο Άρης πρέπει να κάνει αισθητή την παρουσία του μέσα στο γήπεδο, να επιβάλλει το δικό του ρυθμό. Να δείξει από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό στο συγκεκριμένο παιχνίδι και να πάρει τους τρεις βαθμούς, ανεξάρτητα με το πώς θα γίνει αυτό. Δεν πρέπει να μας επηρεάσει  το ότι ο Λεβαδειακός προέρχεται από αρνητικά αποτελέσματα. Είναι μια καλή ομάδα».

 Για τους Αγκάνθο και Αγγελούδη ανέφερε: «Είναι σημαντικό ότι ο Αγκάνθο παίζει την Κυριακή. Είναι έμπειρος παίκτης και πιστεύω θα προσέξει και δε θα πάρει άλλη κίτρινη κάρτα. Ο Άρης με Αγκάνθο είναι ένας άλλος Άρης. Όμως και ο Αγγελούδης δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει. Όλα τα παιδιά πρέπει να δουλέψουν για να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες».

 Τέλος, για τον κόσμο της ομάδας είπε χαρακτηριστικά: «Η παρουσία του κόσμου στη Βέροια ήταν απίστευτη. Βοήθησε όσο δε γινόταν. Όμως πρέπει κάποιοι να είναι πιο προσεκτικοί και να μην μπαίνουν στο γήπεδο, γιατί, αν το ξανακάνουν, η ομάδα θα πέσει σίγουρα. Να βοηθήσει την ομάδα να σωθεί».

To Top