Βένος: “Ο Σπυρίδων μπορεί να εμπνεύσει τα παιδιά – Οι νέοι μπήκαν με ανορθόδοξο τρόπο στην ομάδα”

Την άποψη ότι τα νέα παιδιά του Άρη μπήκαν με ανορθόδοξο τρόπο στη ομάδα εξέφρασε ο πρόεδρος του συλλόγου παλαιμάχων της ομάδας, Γιάννης Βένος, υπογραμμίζοντας πως η αλλαγή σελίδας στα διοικητικά ίσως βοηθήσει και την αλλαγή στην ψυχολογία των παικτών.

Η συνέντευξη του Γιάννη Βένου στο “greekfootball.gr”:

Εδώ και λίγες μέρες, μία ακόμα αλλαγή σελίδας στον Άρη με νέα διοίκηση. Πώς βλέπετε την όλη προσπάθεια;

“Ο Άρης γύρισε σελίδα στα διοκητικά του. Γίνεται νέο ξεκίνημα, με πρόσωπα της αρειανής οικογένειας, που μπήκαν να βοηθήσουν. Ηταν κάτι που έπρεπε να γίνει, για ν’ αλλάξει και η ψυχολογία όλων μας”.

Οι Βετεράνοι έχουν παρουσία στο νέο σχήμα, μέσω του Άγγελου Σπυρίδωνα…

“Ο Άγγελος έχει τον τρόπο να εμπνεύσει τα νέα παιδιά. Είναι ενθουσιώδης, αγαπά τον Άρη και μπορεί να βοηθήσει πολύ στ’ αποδυτήρια. Μιλάω καθημερινά μαζί του και ελπίζω να έχουμε σύντομα θετικά αποτελέσματα”.

Ποια είναι η βασική προτεραιότητα για το σύλλογο αυτή τη στιγμή;

“Εξωαγωνιστικά δεν είναι άλλη από την υπαγωγή στο άρθρο 99. Αγωνιστικά, η σωτηρία μας…”

Μια σωτηρία που δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα και έχει γεμίσει με άγχος όσους κινούνται κοντά στην ομάδα. Μήπως οι παίκτες αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας, αλλά και των προβλημάτων;

“Νομίζω πως το εξωαγωνιστικό δεν μπορεί να επηρεάσει σε τόσο μεγάλο βαθμό τους παίκτες. Θέλω να τονίσω πως -προσωπικά και πιστεύω και ο κόσμος του Άρη- δεν έχει παράπονα από την αγωνιστικότητα και τη μαχητικότητα των παιδιών. Μας λείπουν οι βαθμοί, που είτε λόγω ατυχίας, είτε λόγω εξωγενών παραγόντων δεν ήρθαν. Η ομάδα στήθηκε το καλοκαίρι μέσα σε μια εβδομάδα και πολλοί παίκτες έχουν δυσανάλογο βάρος να σηκώσουν για την ηλικία τους. Μπήκαν στην ομάδα με ανορθόδοξο τρόπο. Η ομάδα έχει αδυναμίες, δεν χρειάζεται να το υπερτονίζουμε. Το θέμα είναι να ξεπεραστούν αυτές οι αδυναμίες και να πάρουμε τους βαθμούς που πρέπει”.

Δηλαδή είστε ικανοποιημένος απ’ ό,τι βλέπετε στον αγωνιστικό χώρο;

“Οχι μόνο εγώ. Μιλάω με πολύ κόσμο και βλέπω ότι χαίρονται να βλέπουν αυτόν τον νεανικό Άρη να μάχεται. Το έχουν παραδεχθεί δημόσια και οι αντίπαλοι. Θέλουν να βλέπουν Άρη”.

Η αλλαγή προπονητή θα βοηθήσει;

“Κάθε αλλαγή στον πάγκο βοηθά και επιδρά θετικά στην ψυχολογία. Δίνει πάντα έξτρα κίνητρο στους παίκτες. Ο Αλκαράθ προσπαθεί ν’ αλλάξει την ομάδα, αλλά είναι νωρίς να κρίνουμε το έργο του”.

Την Κυριακή ο Άρης παίζει με την Καλλιθέα για το Κύπελλο. Εχει την πολυτέλεια να σκεφτεί και τον συγκεκριμένο θεσμό, αν και δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή;

“Μιλάμε για ένα παιχνίδι που είναι στην αρχική φάση του θεσμού. Υπάρχει ηθική υποχρέωση να νικήσουμε μια ομάδα Β’ Εθνικής, η οποία μας διέσυρε στο πρώτο παιχνίδι. Ενα αποτέλεσμα ντροπής, το οποίο πρέπει να ανατραπεί, χωρίς δευτερη σκέψη. Μετά βλέπουμε…”

Κύριε Βένο ποιο το σχόλιό σας για το φημολογούμενο ενδιαφέρον Ρώσων επιχειρηματιών;

“Δε μπορώ να πω και πολλά. Μακάρι να έχουμε τύχη και να προχωρήσει το θέμα και να μην αποδειχθεί ένα πυροτέχνημα τύπου… Αραβίας. Τόσα χρόνια έχουμε χορτάσει από φήμες και εικασίες. Εχουμε σώας τας φρένας και δεν πιστεύω ότι ο σύλλογος και ο κόσμος θα επηρεαστεί από ένα απλό ενδιαφέρον”.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ρωτήσω, εάν φοβάστε για τυχόν περιπέτειες του Άρη, σχετικά με την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα.

“Εάν πως ότι δεν απασχολεί και εμένα και όλους όσους αγαπάμε την ομάδα, θα είναι ψέμα. Σαν σκέψη περνάει από το μυαλό μας, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχουμε καλή βαθμολογική συγκομιδή και βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις. Με κάνει αισιόδοξο, όμως, η ενθαρρυντική εικόνα  των τελευταίων παιχνιδιών και η αγωνιστικότητα των παικτών”.

To Top