ΜΠΑΣΚΕΤ

Βίνσεντ και Τάκερ: Οι δύο «κιτρινόμαυροι» πρωταθλητές του ΝΒΑ! (photos)

O Πι Τζέι Τάκερ αναδείχθηκε πρωταθλητής στο ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς και έγινε έτσι ο δεύτερος παίκτης με κιτρινόμαυρο παρελθόν που κατακτάει τον… παγκόσμιο τίτλο!

Ο 36χρονος Αμερικανός φόργουορντ αγωνίστηκε στον Άρη στο ξεκίνημα της σεζόν 2010-11 σε 18 παιχνίδια πετυχαίνοντας 211 πόντους συνολικά, συνεχίζοντας έπειτα την καριέρα του σε Ιταλία, Πουέρτο Ρίκο, Γερμανία και στο ΝΒΑ με τους Σανς, Ράπτορς, Ρόκετς και Μπακς κατά σειρά.

Πριν τον Τάκερ όμως, ένας άλλος συμπατριώτης του που έπαιξε στον Άρη είχε προλάβει να κατακτήσει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Ο λόγος για τον Σαμ Βίνσεντ. O Αμερικανός γκαρντ αγωνίστηκε στους «κιτρινόμαυρους» τη σεζόν 1993-94, έχοντας 14,4 πόντους, 4,3 ασίστ και 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο, ενώ το 1986 είχε προλάβει να γίνει πρωταθλητής κόσμου με τους Μπόστον Σέλτικς.

Από τον Άρη φυσικά πέρασαν κι άλλα σπουδαία ονόματα του NBA, όπως ο Ρόι Τάρπλεϊ, ο Ρέτζι Θίους, ο Γκάρι Γκραντ, ο Γουίλι Σόλομον, ο Μαχμούντ Αμπντούλ Ραούφ, όμως μόνο ο Μπραντ Σέλερς βρέθηκε κοντά στον να πάρει και αυτός ένα… δαχτυλίδι είτε με τους Σικάγο Μπουλς είτε με τους Ντιτρόιτ Πίστονς.

To Top