Βίντεο από τις συλλήψεις της El Pais: “Έτσι δρούσε το κύκλωμα που έστηνε ματς στην Ισπανία” (videos-photos)

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας «El Pais» φέρνει στο φως λεπτομέρειες για το πως έστηναν τα παιχνίδια οι παίκτες και οι παράγοντες που συνέλαβε το πρωί της Τρίτης η αστυνομία.

Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι Ραούλ Μπράβο και Ινίγο Λόπεθ (έπαιξε στον ΠΑΟΚ την σεζόν 2013/14). Επίσης στη σχετική λίστα τα ονόματα των Μπόρχα Φερνάντεθ της Ρεάλ Βαγιαδιολίδ, του Κάρλος Αράντα, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες της μεγάλης κατηγορίας στη χώρα της Ιβηρικής, ο Σαμουέλ Σάιθ της Χετάφε, ο Ινίγο Λόπεθ Μοντάνια της Ντεπορτίβο λα Κορούνια, o οποίος ήταν στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2013-14. Δύο εξ αυτών είναι εν ενεργεία. Συνελήφθη, επίσης, ο πρόεδρος της Ουέσκα, Αγουστίν Λασαόα, αλλά και ο Χουάν Κάρλος Γκαλίντο, υπεύθυνος του ιατρικού επιτελείου του συλλόγου.

Όπως αναφέρεται, λοιπόν, στην «El Pais», που επικαλείται πηγές από την ισπανική Λίγκα, οι έρευνες άρχισαν μετά την αναμέτρηση της Ουέσκα με τη Νάστιτς, στις 27 Μαΐου 2018 για την 41η αγωνιστική της δεύτερης κατηγορίας.

Η γηπεδούχος Ουέσκα ήταν αδιάφορη καθώς είχε εξασφαλίσει την άνοδό της, αλλά η φιλοξενούμενη ομάδα ήθελε οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς για να σωθεί. Και την πήρε, καθώς επικράτησε με 0-1.

Σημειώνεται, λοιπόν, πως οι 30 από τις 57 στοιχηματικές εταιρείες στις οποίες παιζόταν το παιχνίδι αποφάσισαν τελικά να το «φράξουν» καθώς υπήρχε εντυπωσιακή κίνηση χρημάτων (14 φορές μεγαλύτερη από το κανονικό) που πόνταραν στο 0-0 ως σκορ ημιχρόνου και στην τελική νίκη των φιλοξενούμενων. Όπως και συνέβη, δηλαδή, καθώς το γκολ της νίκης σημειώθηκε στο 72ο λεπτό.

«Υπήρξαν πολλά πονταρίσματα ποσών μεγαλύτερων των 10.000 ευρώ στο συνδυασμό 0-0 ημίχρονο και νίκη των φιλοξενούμενων στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτό, προφανώς, χτύπησε συναγερμό» ανέφερε ο Φραντσέσκο Μπαράνκα, γενικός διευθυντής της Federbet, του οργανισμού που ασχολείται με τον παράνομο στοιχηματισμό.

Αστυνομικές αρχές αποκάλυψαν στην ίδια εφημερίδα τον τρόπο με τον οποίο δρούσαν οι συλληφθέντες.

Η διαδικασία είχε διάφορες φάσεις. Αρχικά, επέλεγαν τα παιχνίδια, ιδανικά στην αρχή και στο τέλος του πρωταθλήματος. Τα συμφωνημένα στοιχήματα ήταν συνδυαστικά, δεν αφορούσαν μόνο το τελικό σκορ, αλλά και το σκορ του ημιχρόνου, τα κόρνερ, τις κάρτες, τα φάουλ ώστε τα κέρδη να είναι περισσότερα.

Στη συνέχεια, τα… μέλη της οργάνωσης έκανε τις επαφές με παίκτες ομάδων που θα ήθελαν να εμπλακούν, που θα ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν και φυσικά να πάρουν το ανάλογο οικονομικό αντάλλαγμα.

Συνήθιζαν, μάλιστα, να προσεγγίζουν τους αρχηγούς των ομάδων. Αν συνεργαζόταν ο αρχηγός, αυτό ήταν ιδανικό. Αφού υπήρχε η συμφωνία για το στήσιμο, γινόταν πάντα πληρωμή σε δύο φάσεις: μία πριν από το παιχνίδι, άλλη μία μετά από αυτό.

Φέρεται να έχουν ερευνηθεί και τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων, καθώς παρατηρήθηκε αυξημένη εισροή μεγάλων ποσών ανά διαστήματα. Σημειώνεται, επίσης, πως η ισπανική αστυνομία συνεργάζεται και με τη Γιούροπολ.

Έρευνα γίνεται και για άλλα οκτώ παιχνίδια, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποια κατηγορία αφορούν.

Δείτε εδώ βίντεο και φωτογραφίες από την σύλληψη:

 

To Top