Βίντεο-ντοκουμέντο από την εξάρθρωση του διεθνούς καρτέλ με τα 300 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη

Bίντεο από την επιχείρηση για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στο Σχολάρι Θεσσαλονίκης έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Περίπου 300 κιλά κοκαΐνης εντόπισαν τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών ενώ τέσσερις Άγγλοι (από το Λονδίνο και το Λίβερπουλ) συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή. Το φορτίο συνδέεται με τα 654 κιλά που εντόπισαν οι Ιταλοί στην Καλαβρία στο τέλος Απριλίου. Πρόκειται, σύμφωνα με τις Αρχές, για πλοκάμι του ίδιου διεθνούς κυκλώματος.

Δείτε το νέο υλικό από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.:

Η άκρη του νήματος για την εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος ξεκίνησε από την Ιταλία, με τις αρχές της γειτονικής χώρας να έχουν στα ραντάρ εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο το νέο σύγχρονο καρτέλ της Κολομβίας.

Τελικά και έπειτα από μεθοδευμένες έρευνες και προσεκτικές κινήσεις, κατέσχεσαν τον Απρίλιο φορτίο με κοκαΐνη συνολικού βάρους 654,3 κιλών, που περιέχονταν σε 23 κιβώτια με μπανάνες, στο λιμάνι της Καλαβρίας.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους συλληφθέντες, σε Ι.Χ. φορτηγό τύπου βαν, σε όχημα, σε πολυτελή μονοκατοικία που είχαν μισθώσει, καθώς και σε οικία που διέμεναν στην Αττική, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

297 κιλά και 257 γραμμάρια κοκαΐνης, χωρισμένα σε 260 δέματα, πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 9 φυσίγγια, κουτί που περιείχε 41 φυσίγγια,

2 φορητοί ασύρματοι,

2 συσκευές παρεμβολής σήματος, 2 ηλεκτρονικές συσκευές εντοπισμού θέσης,

1.000 ευρώ, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, γάντια εργασίας, μονωτικές ταινίες, μεταλλικός χαρτοκόπτης και 11 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους καθώς και 3 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

To Top