Βίοι παράλληλοι για Ντρου Νέιμικ και… Σαμ Βίνσεντ! Από τους “Σπαρτιάτες” στον Άρη!

Ο Ντρου Νέιμικ δεν είναι ο πρώτος παίκτης που θα παίξει στον Άρη προερχόμενος από το Μίσιγκαν Στέιτ. Υπάρχει άλλος ένας που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα 20 χρόνια πριν, ο Σαμ Βίνσεντ!

Αμφότεροι βρίσκονται μέσα στους 50 κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του φημισμένου πανεπιστημίου, το οποίο έχει να καυχιέται ότι έβγαλε τον κορυφαίο πλέι μέικερ όλων των εποχών, Μάτζικ Τζόνσον!

Το έγκυρο Bleacher Report έκανε προσφάτως ένα θέμα παρουσιάζοντας τους 50 κορυφαίους παίκτες των “Σπαρτιατών” του Μίσιγκαν Στέιτ (Michigan State Spartans).

Για τον Νέιμικ γράφθηκε πως “όπως οι τελευταίοι ψηλοί των Σπαρτιατών, έτσι και ο Ντρου Νέιμικ δεν ήταν ακριβώς μια επιθετική δύναμη. Είχε μέσο όρο (στην τετραετία) 2,7 πόντους, αλλά με ένα ρεκόρ για το πανεπιστήμιο 134 κοψιμάτων. Δεν έγινε ντραφτ, πέρασε από το αναπτυξιακό πρωτάθλημα του ΝΒΑ και τώρα παίζει στην Ευρώπη”.

Για τον Βίνσεντ που φόρεσε την φανέλα του Άρη την περίοδο 2014-15, αντικαθιστώντας τον Ζντράβκο Ραντούλοβιτς το δημοσίευμα αναφέρει: “Είχε 16,8 πόντους μέσο όρο, τελείωσε ακριβώς πίσω από τον αδελφό του Τζέι, με 1.851 πόντους, έβδομος στην ιστορία των Σπαρτιατών. Ο Σαμ είχε μια επταετή καριέρα στο ΝΒΑ, η καλύτερή του περίοδος ήταν με τους Μάτζικ όταν και είχε 11,2 για τρεις σε σεζόν”.

 

To Top