ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βαζάκας: “Πλήρης ο Άρης, μπορεί να πάει στην τριάδα – Το ντέρμπι θα κριθεί στις λεπτομέρειες”

Ο Γιώργος Βαζάκας, μίλησε για τον ντέρμπι της Κυριακής, για το ποιοτικό ρόστερ του Άρη, που τον βλέπει να φτάνει στο πρωτάθλημα αλλά και για το θέμα του προπονητή.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος προπονητής στο Yellow Radio 92,8…

Το “ντέρμπι” είναι πάντα ντέρμπι σωστά;

Βέβαια, είτε είσαι σε καλή κατάσταση είτε όχι, είτε είσαι ψηλά είτε χαμηλά, το βάρος της φανέλας κάνει αυτούς τους αγώνες πολύ ιδιαίτερους.

Θα θέλαμε μια πρώτη δική σας προσέγγιση γι’ αυτόν τον αγώνα.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, ξέρουμε ότι είναι ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό παιχνίδι. Εγώ βλέπω ότι το παιχνίδι ξεκινά από το ισόπαλο αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο Άρης και πέρσι έδειξε ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στην Τούμπα.

Έχει 2/2 ισοπαλίες.

Και φέτος εκεί το βλέπω να οδηγείται το αποτέλεσμα. Παρότι φέτος ο Άρης ενισχύθηκε πιο πολύ, είναι πιο εύκολο το να πετύχει γκολ, είναι ένα παιχνίδι 50-50.

Μιλήσατε για ενίσχυση, μπορείτε να το αναλύσετε;

Ο Άρης έχει πάρα πολύ καλό υλικό. Άδικα για εμένα βγήκε από την Ευρώπη, είναι πλήρης ομάδα, δεν νομίζω πως το κενό που υπάρχει είναι τόσο μεγάλο για τους παίκτες που έχει ο Άρης, είναι πάρα πολύ καλοί και τους αντικατέστησαν επάξια και να μην πω ότι οι καινούργιοι είναι πιο ποιοτικοί από τους παλιούς.

Άρα είναι ένα “σκαλί” πιο πάνω από πέρσι;

Είναι ναι και μάλιστα το απέδειξε. Είναι πιο ποιοτική και έτοιμη ομάδα, επειδή κράτησε και τον κορμό βρίσκεται πιο καλά σαν ομάδα. Απλώς νομίζω ότι ο Άρης ακόμα δεν είναι έτοιμος για να μπει “σφήνα” στην κορυφή. Είναι μια ομάδα της πεντάδας. Κάτι χρειάζεται ακόμα, μέχρι στιγμής την διαφορά κάνει ο Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο αδύναμος από πέρσι γι’ αυτό λέω ότι ο Άρης ενισχύθηκε φυσικά, αλλά είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τον ΠΑΟΚ. Για να “χτυπήσει” αυτούς τους δύο χρειάζεται κάτι παραπάνω. Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλά, η ΑΕΚ δεν είναι η ομάδα που δείχνει ότι μπορεί να πάρει τίτλο. Ο Άρης με κάτι ακόμα, μπορεί να πάει τριάδα.

Πιστεύετε μπορεί να “χτυπήσει” πρωτάθλημα ή είναι νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό;

Γιατί να μην μπορεί; Πέρσι ο ΠΑΟΚ το πήρε στις λεπτομέρειες, κέρδισε πολλά παιχνίδια από πολλές στημένες φάσεις. Θέλει και τύχη φυσικά. Ο Άρης έχει πάρα πολύ καλή ομάδα αλλά δεν δείχνει ότι μπορεί να πάρει πρωτάθλημα. Έχει την δυναμική, τον κόσμο, κάθε Κυριακή στο γήπεδο γίνεται χαμός.

Τι σας αρέσει περισσότερο στον Άρη φέτος;

Προσπαθεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο από τις άλλες ομάδες. Δείχνει π.χ ότι είναι καλύτερος από τον Ατρόμητο, από τον ΟΦΗ, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό. Απλώς σας είπα ποια είναι η διαφορά. Από αυτό που βλέπουμε, λες ότι αυτός ο Άρης δεν είναι ακόμα έτοιμος να πάρει πρωτάθλημα εκτός και αν δει πως θα πάει μέχρι τον Δεκέμβριο και μετά να κάνει τις ανάλογες κινήσεις.

Δεν θέλει δηλαδή πολλές αλλαγές;

Όχι είναι πλήρης στο ρόστερ.

Ο Άρης στους τρεις αγώνες είχε πάρα πολλές τελικές προσπάθειες..

Ο Άρης στον αγώνα με τον Βόλο για εμένα δεν έχασε δίκαια. Απλώς ο Βόλος έκανε την υπέρβαση και κατάφερε να κερδίσει αυτόν τον Άρη. Βάσει εικόνας, δεν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Αν δείτε τις τελικές και γενικώς την εικόνα του Άρη, είχε πάρα πολλές ευκαιρίες.

Τι πρέπει να προσέξει στον αντίπαλο του στο παιχνίδι της Κυριακής;

Ο ΠΑΟΚ είναι μια έμπειρη ομάδα πλέον, έχει υπομονή στο παιχνίδι, το ανάλογο φυσικά πρέπει να κάνει και ο Άρης. Να κάνει υπομονή. Ο ΠΑΟΚ έδειξε αδυναμίες, ότι δέχεται εύκολα γκολ στην κόντρα επίθεση γιατί είδαμε ότι ο Άρης το έχει αυτό, φάνηκε και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα που θα έχει περισσότερη ηρεμία, πιο πολλή συγκέντρωση και θα έχει υπομονή στο παιχνίδι, αυτή θα κερδίσει!

Ο Άρης έδειξε ότι μπορεί να χτυπήσει στην κόντρα και ίσως πρέπει να δείξει περισσότερη σταθερότητα στην άμυνα. 

Ο ΠΑΟΚ σε σχέση με πέρσι δέχεται πιο εύκολα γκολ και είναι κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Άρης. Γιατί βλέπω ότι δέχεται γκολ και στην Ευρώπη και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι μια ομάδα πιο “ευάλωτη” ο ΠΑΟΚ, απλώς έχει την εμπειρία, έχει μια μεγάλη έδρα. Αλλά ο Άρης έδειξε ότι δεν επηρεάζεται από μεγάλες έδρες. Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι και να το θυμάστε, στην λεπτομέρεια θα κριθεί στο ματς, μην περιμένουμε ένα παχνίδι όπως εκείνο με τον Παναθηναϊκό.

Ποια είναι η γνώμη σας για τον Γιάννη Φετφατζίδη;

Είναι ποιοτικός παίκτης. Όλοι αυτοί, οι “κοντοί” παίκτες που λέμε εμείς, ξέρουν μπάλα απλώς θέλουν την στήριξη του προπονητή και του κόμσου. Είναι παίκτες ψυχολογίας. Ο Γιάννης ξέρει πολύ καλή μπάλα, είναι καλός στον ένας με έναν, μπορεί να δημιουργήσει από το πουθενά φάση, μπορεί να κάνει την διαφορά και να βοηθήσει τον Άρη στον τρόπο που παίζει, εμένα μου αρέσει πάρα πολύ.

Μπράουν Ιντέγε. Έλεγαν ότι είναι θέμα “ρέντας” το γκολ για τον επιθετικό…

Ο Ιντέγε δεν είναι ο σέντερ φορ που ακούγεται ότι έβαζε τα πολλά γκολ. Είναι ένας παίκτης πολύ δυνατός, που δημιουργεί προβλήματα στον αντίπαλο και δημιουργεί πολλές προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του. Κάνει την “βρώμικη” δουλειά. Πάντα υπολογίζεται, είναι πολύ δυνατός και τα στόπερ τρώνε πολύ “ξύλο” από αυτόν. Κάνει πολύ καλή δουλειά.

Θα θέλαμε το δικό σας σχόλιο και για τον πάγκο του Άρη..

Ότι πρέπει να κάνεις έξυπνες και όχι βιαστικές κινήσεις και καλή επιλογή για προπονητή είναι το μόνο σίγουρο. Αυτά φυσικά τα γνωρίζει καλύτερα ο Χαριστέας, ξέρει την ομάδα και τι προπονητή χρειάζεται αυτή η ομάδα γιατί πρέπει να ταιριάζει και στην φιλοσοφία. Από εκεί και πέρα αυτός που θα έρθει πρέπει να ξέρει καλά το ποδόσφαιρο, να μπει γρήγορα στο πνεύμα του Άρη, δηλαδή αυτό που ζητάει ο κόσμος του Άρη. Να γίνει αποδεκτός από τον κόσμο, να τον στηρίξει ο κόσμος και μετά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Καλός προπονητής δεν είναι μόνο αυτός που κάνει καλή δουλειά, αλλά και αυτός που ταιριάζει με την ομάδα και μπαίνει γρήγορα στην φιλοσοφία της ομάδας.

Τι αφουγγράζεστε από την πρωτοβουλία και προσπάθεια του Θοδωρή Καρυπίδη;

Επειδή τον γνωρίζω, θα κάνει τα πάντα για να ενισχύσει την ομάδα. Είναι άνθρωπος εγωιστής που θέλει να πετύχει. Δείχνει ότι ανταποκρίνεται, βλέπεις ότι από τότε που ο Άρης βγήκε, είναι ένας Άρης ξεχωριστός και ένας Άρης που θα πάει στην τετράδα.

To Top