Βαθύ… «κίτρινο» χρώμα στους κορυφαίους της χρονιάς!

Αρκετοί αθλητές που τιμούν τα χρώματα του Άρη και που έχουν δηλώσει ανοιχτά την αγάπη τους για το «θεό του πολέμου», θα είναι υποψήφιοι για τα ετήσια βραβεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ). Ανάμεσά τους και οι blogger του PRESSARIS, Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Άρης Γρηγοριάδης!

Στη λίστα με τους προτεινόμενους για τα βραβεία, η οποία δεν είναι δεσμευτική αλλά είναι ενδεικτική βάσει των διακρίσεων όλων των Ελλήνων αθλητών μέσα στο 2011, έχουν συμπεριληφθεί από τον ΠΣΑΤ αρκετοί «σημαιοφόροι» της ιδέας του Άρη.

Ανάμεσα στους εκπροσώπους του συλλόγου ξεχωρίζει ο Άρης Γρηγοριάδης, ο οποίος φέτος είχε αξιόλογη παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης πιάνοντας το όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ επιπλέον κατέκτησε μετάλλια στα διεθνή μίτινγκ κολύμβησης του Βερολίνου (1ος στα 50μ. και στα 100μ. ύπτιο), της Μπάνια Λούκα (1ος στα 100μ. ύπτιο) και της Ρώμης (2ος στα 100μ. ύπτιο).

Την τιμητική τους έχουν, πάντως, οι «κίτρινοι» και στο τάε κβον ντο, έστω και μέσω τριών αθλητών που ανήκουν σε άλλους συλλόγους. Πρώτος και καλύτερος ανάμεσά τους, ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, που κατέκτησε την 3η θέση στο παγκόσμιο προολυμπιακό τουρνουά του Μπακού στην κατηγορία των +80 κιλών, εξασφαλίζοντας αυτόματα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης, στους προτεινόμενους από τον ΠΣΑΤ αθλητές περιλαμβάνονται ο μικρότερος αδερφός του και εξίσου ένθερμος Αρειανός, Ανέστης Νικολαΐδης, ο οποίος κατέκτησε φέτος την 5η θέση στα 80 κιλά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας, αλλά στάθηκε άτυχος στους αγώνες επιλογής για το προσεχές ευρωπαϊκό προολυμπιακό τουρνουά.

Ανάλογη περίπτωση αποτελεί ο νεαρός Νίκος Πολίτης, ο οποίος κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων στην Πάφο, στην κατηγορία των 51 κιλών, και πανηγύρισε την επιτυχία του τυλιγμένος με μια σημαία του Άρη.

Επιπλέον, στη λίστα με τους πλέον διακριθέντες αθλητές περιλαμβάνεται ο πρωταθλητής της ελευθέρας πάλης, Γιάννης Αρζουμανίδης, που ανήκει στον Αριστοτέλη Καλαμαριάς αλλά είναι γνωστός για τα «κίτρινα» αισθήματά του. Ο 25χρονος παλαιστής κατετάγη φέτος 5ος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ντόρτμουντ στα 120 κιλά, ενώ επίσης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά της Λάρνακας.

Η ψηφοφορία για τα ετήσια βραβεία του ΠΣΑΤ θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 29 Νοεμβρίου και η τελετή βράβευσης των κορυφαίων της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου (18:00) στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

To Top