Βαλβέρδε και Χίντινκ για Εθνική

Στην ΕΠΟ το αντίο του Σάντος δεν έπεσε σαν κεραυνός. Πολλοί το ανέμεναν, ειδικά από τη στιγμή που ο Πορτογάλος προπονητής είχε εκφράσει ιδιωτικά, αλλά και δημόσια, την επιθυμία του για… εντατικότερη δουλειά.

Ο Σάντος μπορεί να φεύγει από την εθνική ομάδα, ωστόσο το πιθανότερο είναι να παραμείνει στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος που επιδιώκει σταδιακά να βρει θέση στην κορυφή του πρωταθλήματος και ένας προπονητής με τα χαρακτηριστικά του Σάντος φέρεται ως ιδανική λύση.

Το σημαντικό, όμως, για την εθνική ομάδα δεν είναι τι θα κάνει ο Σάντος, αλλά ποιος θα τον διαδεχθεί στο γαλανόλευκο πάγκο. Αυτή η απόφαση μοιάζει πιο δύσκολη από ποτέ για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή η θέση είναι… περιζήτητη.

Τα… φαξ με τους υποψήφιους φθάνουν με ασταμάτητη ροή στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Οι πρώτοι προτεινόμενοι είχαν… φθάσει τον Ιανουάριο ενώ τις τελευταίες μέρες οι μνηστήρες πληθαίνουν.

Αυτή τη στιγμή οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Σάντος ξεπερνούν τους 50, με την ιδιαιτερότητα ότι κανείς από αυτούς δεν είναι Έλληνες. Άλλωστε είναι ειλημμένη απόφαση της Ομοσπονδίας και ο επόμενος προπονητής να είναι ξένος.

Πορτογάλοι, Ισπανοί και Γερμανοί είναι οι περισσότεροι από όσους έχουν προταθεί ενώ στα ονόματα των διαδόχων υπάρχουν ορισμένα που κάνουν αίσθηση. Αυτό βέβαια ήταν και το αναμενόμενο από τη στιγμή που η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εθνικές ομάδες του πλανήτη με συνεχόμενες παρουσίες και διακρίσεις σε Μουντιάλ και Euro την τελευταία δεκαετία.

Ερνέστο Βαλβέρδε, Χους Χίντινκ είναι δύο ονόματα που έχουν “πέσει” στο τραπέζι και κατέχουν υψηλή θέση μεταξύ των υποψηφίων για διαπραγμάτευση . Η περίπτωση του Ισπανού έχει πολλές δυσκολίες καθώς πέρα από το ότι εργάζεται στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, είναι ένας από τους προπονητές στον οποίο “ρίχνει ματιές” η Μπαρτσελόνα. Σε αυτά πρέπει να προστεθεί και η επιθυμία του να εργάζεται στη χώρα του για προσωπικούς λόγους.

Ο Χίντινκ μοιάζει πιο θελκτικός. Έχει τεράστιες επιτυχίες στην καριέρα του τόσο με συλλόγους όπως η Τσέλσι όσο και με εθνικές ομάδες όπως η Κορέα, η Αυστραλία και η Ρωσία. Τούτη τη στιγμή είναι προπονητής στην Ανζί, αλλά οι εκπρόσωποι του καλοβλέπουν την περίπτωση της 12ης ομάδας στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA…

Όλα αυτά θα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν από σήμερα καθώς ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ο οποίος θα πάρει και την τελική απόφαση, θα εξουσιοδοτηθεί από το συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να κλείσει τη συμφωνία με τον επόμενο προπονητή, ο οποίος θα αναλάβει το… βάρος και την κληρονομιά των Ρεχάγκελ-Σάντος.

Πηγή: contra.gr

 

To Top