Βαλβέρδε: «Με εμένα η Μπαρτσελόνα ήταν πρώτη, αλλά για πολλούς αυτό δεν αρκούσε»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε βγήκε μπροστά, μίλησε για όσα πέρασε στην Μπαρτσελόνα, την πορεία των «μπλαουγκράνα» τα τελευταία χρόνια αλλά και για την σκληρή κριτική που δέχθηκε.

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποτέλεσε παρελθόν από την Μπαρτσελόνα. Πλέον, ο 56χρονος τεχνικός βρίσκεται στο Μπιλμπάο, όπου περνάει τον ελεύθερο χρόνο του με την οικογένειά του, απέχοντας από τα γήπεδα. Βέβαια, στην Ισπανία αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να επιστρέψει σύντομα στους πάγκους, καθώς το όνομά του εξετάζεται σε σοβαρό βαθμό από τους ανθρώπους της εθνικής Ισπανίας.

Μέχρι να επιστρέψει όμως και ο ίδιος στην αγωνιστική δράση, στη μάχη για τις κατακτήσεις τίτλων, προς το παρόν γεμίζει τις… μπαταρίες του για να είναι έτοιμος για νέες προκλήσεις. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ισπανικό «libero» ο Βαλβέρδε θυμήθηκε την εποχή που ήταν στην τεχνική ηγεσία των «μπλαουγκράνα» και άφησε αιχμές εναντίον όσων του «χρεώνουν» ακόμη και σήμερα τις αποτυχίες της Μπαρτσελόνα, όπως τους αποκλεισμούς από Ρόμα και Λίβερπουλ στο Champions League.

«Όσο ήμουν εγώ στην ομάδα είχαμε κατακτήσει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα. Αλλά για πολλούς αυτό δεν ήταν αρκετό. Ήθελαν περισσότερα. Επίσης, τελευταία φορά με εμένα στον πάγκο της η Μπαρτσελόνα όχι απλά είχε περάσει από τους ομίλους στην επόμενη φάση του Champions League, αλλά, ήταν πρώτη με διαφορά και έχοντας να δώσει ακόμη ένα ματς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βαλβέρδε, με τον οποίο η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα.

To Top