ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Βαλεργάκης: “Ατυχής η ανακοίνωση του ΑΣ, πολλά τα ερωτήματα για την συνέλευση, δεν μπορεί να γίνονται όλα στο πόδι…”

Ο Νικόλαος Βαλεργάκης πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και πρώτος πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη μίλησε με αφορμή τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες για τη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

-Για την αναστολή λειτουργίας της Γενικής Συνέλευσης:

Ποιος το έγραψε αυτό; Αναστολή λειτουργίας θα μπορούσαν να πουν αν αναστείλουν την λειτουργία του σωματείου. Εδώ από ότι καταλαβαίνω ήθελαν να κάνουν μια Γενική Συνέλευση την οποία θα έπρεπε να την προκηρύξουν νόμιμα, γιατί ξέρετε τα σωματεία δεν είναι καφενείο για να πιούμε έναν καφέ και να πούμε πέντε πράγματα, τα σωματεία διοικούνται από διοικητικά συμβούλια που δεν έχει καμία σημασία αν τα έχουν διορίσει τα δικαστήρια. Ακόμα και αυτός που έχει διοριστεί από το Πρωτοδικείο πρέπει να τηρεί κάποιους κανόνες. Πρώτον τι Γενική Συνέλευση θα γινόταν; Θα έπρεπε να το βγάλει στην δημοσιότητα, αυτό με τα προσωπικά δεδομένα είναι ”τρίχες κατσαρές”. Ποια είναι τα μέλη του ΑΣ αυτή τι στιγμή και κυρίως ποια είναι τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, γιατί να λάβουν μέρος σε μια Γενική Συνέλευση;

Πρέπει να έχει ημερήσια διάταξη. Βέβαια μπορεί μια  Γενική Συνέλευση να είναι ενημερωτική, αν είναι φωνάξτε και εμένα να σας ενημερώσω για ότι θέλετε. Το καταστατικό όμως προβλέπει συγκεκριμένους χρόνους και λόγους για την Γενική Συνέλευση, είναι η τακτική Γενική Συνέλευση, είναι η έκτακτη όταν προκύπτει ένα ζήτημα που είναι έκτακτο και επείγον, για παράδειγμα μια έκτακτη Γενική Συνέλευση ήταν τότε που ο λαός του ΑΣ Άρη ρωτήθηκε για το αν θα πάμε ή όχι στη Γ’ Εθνική, βεβαίως καμία διοίκηση δεν μπορούσε να αναλάβει τέτοιο βάρος. Οι 150 που ψήφισαν θα αποφασίσουν για 500.000; Ας γραφτούν βέβαια και οι 500.000 για να μπορεί ο λόγος τους να έχει αξία.

Από την άλλη μεριά όμως ξέρετε τα σωματεία δεν είναι το φιλόπτωχο της ενορίας, υπάρχει καταστατικό που λέει ”Συνδρομή ένα ευρώ” το οποίο πρέπει να δίνεις για να υπάρχει μια ομαλότητα, δεν μπορεί να παίρνεις μόνο από το σωματείο. Αυτό που έγινε με τα διαρκείας φέτος ήταν μια έξυπνη κίνηση, αλλά παράνομη. Εγώ θέλω να πάρω ένα διαρκείας δεν θέλω να γραφτώ στον ΑΣ Άρης, άλλο που εγώ είμαι γραμμένος έτσι και αλλιώς. Ήταν κάτι σαν κοινή συνεναίσει, αλλά ένας που θα πήγαινε και θα έλεγε ότι δεν θέλω να δώσω το πενηντάρικο για τον ερασιτέχνη, θέλω το διαρκείας μου, θα έπαιρνε διαρκείας; Κατά συνέπεια λοιπόν το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει ο ΑΣ Άρης, εκτός από το να βγάζει ατυχείς ανακοινώσεις, πρώτα από όλα ποια είναι τα μέλη του ΑΣ Άρη που μπορούν να λάβουν μέρος σε μια Γενική Συνέλευση; είναι 50, είναι 150, είναι 5.000, μακάρι αν είναι 5.000 και τότε να πάμε στο Παλέ.

Εμένα με βάζει σε σκέψη ότι δεν πρόκειται για Γενική Συνέλευση, αλλά πρόκειται για Λαϊκή Συνέλευση, όπου στο τέλος θα καταλήξουμε στο γιατί δεν πήραμε τον Παπαντωνίου και πήραμε τον Τολιόπουλο, δεν διοικούνται έτσι τα σωματεία. Και να πω και κάτι άλλο στο Παλέ τι θα έρθουν 10.000 κόσμος να ακούσουν; Ας κάνει λοιπόν ο ΑΣ μια ενημερωτική εκδήλωση και να κάνει μια ενημέρωση των Αρειανών και όχι των μελών του ΑΣ και να καλέσει τον κύριο Καρυπίδη και τον κύριο Γουλιέλμο και να τους πει ελάτε κύριοι στο Παλέ την Δευτέρα στις 6 το απόγευμα ο ένας και στις 7 ο άλλος για να κάνετε μια ενημέρωση στον κόσμο του Άρη για το πως πάει η ομάδα. Υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο είναι νόμιμο, θα μπορούσε αντί να μπει σε αυτή την διαδικασία και αν προκύψει το ζήτημα έτσι όπως προέκυψε, να πει εμείς σαν ΑΣ κάνουμε μια ανοικτή συνεδρίαση του διοικητικού μας συμβουλίου, ανοικτή στον κόσμο και καλούμε τον κύριο Γουλιέλμο να ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο, σε ανοικτή συνέλευση και όποιος Αρειανός να μπορεί να ακούσει.

Εκεί όμως θα έπρεπε να είχαν διασφαλίσει το ότι ο Αρειανός θα ερχόταν να ακούσει, όχι να προπηλακίσει, όχι να βρίσει, όχι να πει την δικιά του γνώμη. Αυτός που αποφασίζει είναι αυτός που έχει τον διοικητικό ρόλο του Συμβουλίου ή του προέδρου της ΚΑΕ ή της ΠΑΕ. Αυτοί που αποφασίζουν, αυτών η γνώμη έχει και την μεγαλύτερη αξία, γιατί πληρώνουν κιόλας. Είναι πολύ καλό να ακούσουν και την δικιά μας την γνώμη, αυτοί όμως στο τέλος θα αποφασίσουν, χωρίς πίεση, χωρίς ύβρις, χωρίς απειλές, χωρίς προπηλακισμούς, χωρίς τίποτα. Εγώ πιστεύω τελικά ότι δεν το χειρίστηκαν σωστά.

-Για το αν πιστεύει ότι στον Άρη γίνονται όλα στο … ”πόδι”:

Οι άνθρωποι αυτοί που διοικούν, διορίστηκαν από το πρωτοδικείο είναι άπειροι, είναι άνθρωποι που ”εξαναγκάστηκαν” να προσφέρουν στο Άρη και να μη είναι ακέφαλο το σωματείο, όμως όταν θες να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει να ρωτάς, δεν είναι κακό να μη ξέρεις, επίσης και κάτι άλλο, να μην υπάρχουν εξυπνάδες δηλαδή δεν σημαίνει επειδή είπε κάποιος να γίνει μια Γενική Συνέλευση πρέπει να γίνει, να δούμε πρώτα με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει, μπορούμε να την κάνουμε; Και τελικά αυτό που θα εμφανιστεί προς τα έξω θα είναι μια Γενική Συνέλευση; Γιατί αν θέλεις να κάνεις Γενική Συνέλευση πρώτα πρέπει να δεις πόσα μέλη έχεις, πόσοι είναι οικονομικά τακτοποιημένοι, αν σου βγει ότι μπορείς να κάνεις μια συνέλευση με 20 άτομα το θέλεις; Θα βοηθήσει σε κάτι;

Γιατί αν ο σκοπός σου είναι το άλλο, να μαζευτούμε 5.000 στο Παλέ και να φωνάζουμε αυτό είναι το μόνο εύκολο. Δεν λειτουργεί όμως έτσι μια διοίκηση. Εγώ πιστεύω ότι η πρόθεση τους ήταν καλή, γιατί όπως όλοι μας αγωνιούμε για το μπάσκετ και εκφράζουμε την άποψη μας, πολλοί κάθισαν και είπαν… τι κάνετε ως ΑΣ; Και κάποιος ”πέταξε την ιδέα να κάνουμε Γενική Συνέλευση. Κάνε μια ενημέρωση και αν σου πει ο Γουλιέλμος δεν έρχομαι τότε σκέψου το επόμενο βήμα. Κάλεσε σε πρώτη φάση τον Γουλιέλμο στο διοικητικό σου συμβούλιο και να δούμε τι θα σας πει. Μπορεί να μην είσαι ικανοποιημένος και να πεις κύριοι αυτά που μας είπε δεν λέγονται και προς τα έξω, χρειάζεται υπομονή δεν θα πούμε και στους εχθρούς μας τι θέλουμε να κάνουμε. Αυτή η κουβέντα όμως μετά έχει και την ευθύνη, γιατί αν στραβώσει η δουλεία θα πουν ” τι μας λέγατε τότε”. Πρέπει αυτά τα πράγματα να τα σκέφτονται λίγο περισσότερο και δεν είναι κακό να ρωτάνε.

-Για το ότι από την ανακοίνωση προκύπτει και ένα άλλο σοβαρό θέμα:

Με αυτά που κάνουν αδικούν τον εαυτό τους γιατί δείχνουν ότι είναι άνθρωποι του Γουλιέλμου και επειδή δεν θέλει το αφεντικό δεν κάνουμε αυτό που είπαμε, δεν είναι έτσι όμως και εγώ δεν πιστεύω ότι είναι έτσι, πιστεύω ότι υπάρχει μια ισότιμη, καλόπιστη και καλοπροαίρετη συνεργασία, αλλά με την ανακοίνωση που βγάλανε αυτό δείξανε. Είναι δυνατόν να πεις ότι δεν κάνω Γενική Συνέλευση γιατί δεν θέλει αυτός τον οποίο θα φωνάξω να μου εξηγήσει κάποια πράγματα; Και έτσι να είναι δεν το λες και βλέπεις μετά έρχεται η ΚΑΕ και βγάζει μια ανακοίνωση και λέει, κανένα πρόβλημα δεν έχουμε, όποτε και όπου θέλετε να εμφανιστούμε να ενημερώσουμε για τα πάντα.

Και αυτό που κάναμε όλα τα χρόνια και με την λέσχη, να κάνουμε λίγο και την αυτοκριτική μας και οι Αρειανοί, γιατί κατηγορούμαι τους πάντες άδικα ή δίκαια, αλλά όταν ξεκινήσαμε από τα μεγαλεπήβολα σχέδια με τέσσερα ευρώ τον μήνα κανένας δεν έδωσε ένα πενηντάρικο τον χρόνο για να συνεχιστεί η λέσχη όπως τη είχαμε σκεφτεί. Και οι επιλογές μας ήταν ατυχείς έως ατυχέστατες αλλά εμείς φταίμε, εμείς τις κάναμε, κανείς δεν μας τις επέβαλε, ψηφοφορίες γινόταν, εκλογές γινόταν, εμείς ψηφίζαμε. Αυτούς που πριν από τρία χρόνια τους λοιδορούσαν κάποιοι, την επόμενη εβδομάδα τους ψήφιζαν. Αυτός θα πει Δημοκρατία. Δικαίωμά τους. Αλλά να μην παραπονιόμαστε.

Για το αν πρέπει να ανησυχούμε για το μπάσκετ του Άρη:

Φυσικά και μάλιστα πάρα πολύ. Και αγωνιστικά και διοικητικά. Η ομάδα θέλει παίκτες και κανένας δεν πρέπει να εφησυχάσει όταν κερδίζεις 65-54 τον Ηφαιστο Λήμνου όταν βάζεις 42 πόντους στο ένα ημίχρονο και 23 στο άλλο. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να λυθεί το μπαν για να πάρουμε τουλάχιστον τρείς παίκτες. Έναν σε κάθε γραμμή, έναν ψηλό, έναν κοντό και έναν μεσαίο. Να πω και κάτι άλλο. Έχει ακουστεί φέτος για κανέναν ότι είναι απλήρωτος; Κατά συνέπεια αυτό το κομμάτι να το αφήσουμε γιατί όποιος διοικεί θα κάνει και λάθη.

Από την άλλη μεριά η απάντηση βέβαια είναι ότι με το δεδομένα που είχαμε με τα μπαν στον περιορισμένο αριθμό παικτών, αυτούς μπορέσαμε και πήραμε. όμως βλέπει ότι πλέον και η κάθε Κύμη το κάθε Λαύριο ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου φέρει δυο παίκτες και να αλλάξει όλο το σκεπτικό. Και δεν πρέπει να εφησυχάσουμε ότι κάναμε προχθές τη νίκη.  Πρέπει να πάμε στο Ρέθυμνο το Σάββατο. Και μετά έχουμε το Λαύριο και μετά αρχίζει το δύσκολο πρόγραμμα των πέντε αγωνιστικών. Θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή. Η λύση που πρέπει να στραφεί ο Γουλιέλμος προς τον τρόπο που θα αρθεί το μπαν αυτή είναι η μόνη λύση για τους υπόλοιπους πέντε μήνες.

To Top