ΜΠΑΣΚΕΤ

Βαλεργάκης: “Ευνοούνται οι ευνοημένοι, ο Άρης πρέπει να αντιδράσει ακόμη και με τα τηλεοπτικά”

Ο πρώην πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου, Nίκος Βαλεργάκης σχολίασε τα όσα σκανδαλώδη έγιναν στον ΕΣΑΚΕ και την νοοτροπία που επικρατεί, ζητώντας να αντιδράσει ο Άρης.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για το σκάνδαλο ΕΣΑΚΕ με την μετάθεση αγώνα:

Συνεχίζεται η κατάσταση που υπήρχε μέχρι τώρα. Ευνοούνται πάλι αυτοί που είναι μόνιμα ευνοούμενοι. Ο Χαλβατζάκης έχασε την προεδρία επειδή τους είπε ότι δεν μπορεί να πει στον δικαστή τι απόφαση να βγάλει. Μετά από αυτό δεν ήταν αρεστός ο Χαλβατζάκης. Εγώ δεν λέω ότι είπαν οι ομάδες στον Χαλβατζάκη κάτι αλλά υπήρχε η επιθυμία να μην γίνει ξανά το παιχνίδι και εκφράστηκε στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ. Είναι όπως το λέτε, αυτοί ερμηνεύουν τους νόμους κατά το δοκούν. Τώρα μπορεί να γίνει και μήνυση στους ανθρώπους για απιστία

-Για το αν πρέπει ο Άρης να το κυνηγήσει:

Αν σκεφτούμε πως έχει ψηφίσει ο Άρης στο παρελθόν, εγώ δεν μπορώ να υποδείξω σε κανέναν να κάνει κάτι τόσο ακραίο. Ήταν μια ψηφοφορία 4 εναντίον 3. Δεν υπάρχει ηθικό κομμάτι σε αυτά τα πράγματα.

-Για την ψηφοφορία που έγινε:

Ο πρόεδρος έπρεπε να ψηφίσει λευκό. Ο ΠΑΟΚ ήξερε ότι θα είχε συν 3 ψήφους ακόμη και γιαυτό το έκανε. Είναι σαφές ότι η ψηφοφορία έγινε γιατί θα έβγαινε έτσι. Το ότι ο Πρόεδρος είναι εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο κατακριτέο για μένα. Όταν συμμετέχεις κάπου δεν σημαίνει ότι είσαι δεύτερης διαλογής σύμβουλος. Αν ήταν πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ πραγματικός δεν θα άφηνε την ομάδα του να υποβάλλει παράνομο αίτημα. Το έχω πει και εγώ, πώς όταν ανέλαβε πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ έπαιξε Άρης-ΠΑΟΚ. Κανονικά θα ερχόταν και θα καθόταν στην κανονική του θέση που κάθεται ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να ξεχνάς την οπαδική σου ταυτότητα. Δεν έπρεπε καν να έρθει αυτό το αίτημα. Δηλαδή δεν ήξεραν από πριν ότι εκείνη την ημέρα είχε αγώνα το ποδόσφαιρο; Ο ίδιος όρισε τους αγώνες με αυτόν τον τρόπο.

-Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης:

Η άποψη μου είναι ότι αφού ο Άρης δεν είναι η ομάδα του 1985-92, δυστυχώς έχει την ανάγκη των άλλων και γιαυτό πρέπει να είναι με τους ισχυρούς. Επειδή δεν είμαστε στο 1960 και στο 1970 πρέπει ο Άρης να κοιτάει το συμφέρον του. Πρέπει να είναι με αυτούς που έχουν την πλειοψηφία. Στον Άρη είμαστε πολλοί δικηγόροι. Αυτό που έκανε προσβάλλεται διοικητικά. Ο Άρης μπορεί να προσβάλλει την απόφαση σε ένα διοικητικό δικαστήριο. Αυτό το λέω με μια σημαντική επιφύλαξη. Δεν πρέπει συνέχεια να τρως την καρπαζιά. Όταν είσαι σοβαρός και έχεις ένα τόσο μεγάλο σωματείο από πίσω σου κάποια πράγματα πρέπει να τα κάνεις. Κάποιοι, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να τα κάνουν όλα όπως θέλουν. Ο κ. Γουλιέλμος είναι εξαιρετικός. Αν θέλει να κάνει κάτι θα το κάνει και ξέρει τον τρόπο.

-Για το όπλο του Άρη να μην υπογράψει τη σύμβαση για τα τηλεοπτικά:

Αν δεν έχει υπογράψει προκήρυξη που να λέει αυτά τα πράγματα δεν ξέρω τι υποχρέωση έχουν αναλάβει. Αν μπορούν να το τρενάρουν θα βρουν την ευκαιρία. Να αντιδράσει σε αυτό

-Για τον αγώνα Άρης Περιστέρι της Κυριακής:

Για κάποιο λόγο καθυστέρησα σε ένα ματς μια φορά και ο αγώνας δεν άρχισε στην ώρα του. Όταν έφτασα στο γήπεδο τους είπα ότι αν δεν μπω εγώ στο γήπεδο η ομάδα δεν ξεκινάει ποτέ. Ο κόσμος πρέπει να πηγαίνει στο γήπεδο για να βοηθάει τους αθλητές και το σωματείο. Ο κόσμος πηγαίνει εκεί για τον Άρη και την αγάπη του και όχι για αυτούς που διοικούν.

-Για το αν θα αναλάμβανε πόστο στον Άρη:

Εγώ στον Άρη δεν θα αναλάβω ποτέ κανένα πόστο για να συνεχίσω να πηγαίνω στο γήπεδο. Δεν θέλω να στερηθώ την αγάπη μου.

To Top