ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βαλεργάκης: “Και νέα αφαίρεση βαθμών από ΠΑΟΚ και Ξάνθη! Τιμωρία των ενόχων για Τόσκο”

Ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης και γνωστός για τα κιτρινόμαυρα αισθήματα του, δικηγόρος Νίκος Βαλεργάκης μίλησε με αφορμή το θέμα της πρόσφατης απόφασης της πολυϊδιοκτησίας και έδωσε μια ιδιαίτερη πτυχή στο θέμα.

“Κατ’ αρχήν υπάρχουν τρεις αποφάσεις, δικαιοδοτικών οργάνων: της ΕΕΑ, της Superleague και της ΕΠΟ… Δεν νομίζω ότι στα νομικά χρονικά, μπορούν και οι τρεις να είναι λανθασμένες. Δεν μπορεί να αμφισβητούνται αποφάσεις εφετών δικαστών. Δηλαδή ποιος ξέρει καλύτερα; Αλλά δεν είναι μόνο αυτό…” είπε μιλώντας στο Yellow Radio 92,8 και εξήγησε τι εννοεί: “Υπάρχει η προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σχετικά με την σύσταση της επιτροπής της ΕΕΑ. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν δικαιώθηκαν οι θέσεις της ΠΑΕ. Οπότε δεν χρειάζεται να πούμε εμείς περισσότερα”.

Από κει και πέρα, όμως, ο έγκριτος νομικός έθεσε κι ένα άλλο θέμα στο “τραπέζι”, σε ότι αφορά την ισχύ και την χρονική συγκυρία του παραπτώματος. Όπως είπε: “Υπάρχει μια αφαίρεση βαθμών. Καλώς ή κακώς. Αν και βάσει των αθλητικών κανονισμών, θα έπρεπε να υπάρχει απόφαση υποβιβασμού. Ας μείνουμε στην αφαίρεση, όμως. Εφόσον δεν αλλάζει ή δεν αλλάξει το καθεστώς και η σχέση που διαπιστώθηκε από τα όργανα ότι είναι αντίθετη με τους νόμους, τι θα γίνει; Θα υπάρξει άπαξ και δια παντός μια αφαίρεση ή πρέπει όσο είναι σε ισχύ η σχέση αυτή να προκύψουν και νέες αφαιρέσεις βαθμών; Νομίζω ότι όπως είπε και ο κ. Γεραπετρίτης, ο οποίος είναι εξαιρετικός νομικός, αλλά παράλληλα είναι και στην πολιτική, με ότι αυτό συνεπάγεται, θα προκύπτουν συνεχείς αφαιρέσεις βαθμών. Περιμένουμε να δούμε τι θα ισχύσει”.

Επίσης αναφέρθηκε και στην υπόθεση Τόσκο λέγοντας ότι: “μπορεί τα δικαστήρια να μην λειτουργούν αυτήν την περίοδο, αλλά οι αστυνομικές υπηρεσίες λειτουργούν και μάλιστα, από την στιγμή που όλοι είναι στα σπίτια τους, μπορεί να κάνει με τις κατάλληλες υγειονομικές προφυλάξεις καλά την δουλειά της σε επίπεδο ερευνών και καταθέσεων. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι εν έτη 2020 δεν θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της φονικής ενέδρας στον άτυχο Βούλγαρο φίλαθλο που περπατούσε αμέριμνος με μια κίτρινη φανέλα… Πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι”.

Τέλος αναφέρθηκε και στον Άρη, ομολογώντας ότι: “Όλοι έχουμε πάθει στερητικό σύνδρομο, θέλουμε να βλέπουμε την ομάδα μας. Τις προάλλες πέρασα από το γήπεδο Χαριλάου να πάρω λίγο… αέρα. Περιμένουμε την επιστροφή στην δράση και φυσικά να σηκώσουμε το κύπελλο”.

To Top