Βαλεργάκης: “Ο Άρης πρέπει να βγάλει αντίδραση…”

Ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Βαλεργάκης και μέλος της οικογένειας του Άρη, τοποθετήθηκε πάνω στα όσα συνέβησαν με την ανάρτηση σημαίας στον δήμο Θεσσαλονίκης και τόνισε την ανάγκη του να υπάρχει αντίδραση.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά έδωσε ένα παράδειγμα για την ανάγκη του να υπάρχει αντίδραση:

Όταν υπάρχει αντίδραση από αυτούς που πρέπει υπάρχει και αποτέλεσμα. Πριν από χρόνια πήγα να μπω στο δικαστικό μέγαρο, εκεί υπάρχει πάντα και ένας αστυνομικός. Πάω να μπω, βλέπω ένα παιδί που δεν το είχα ξαναδεί. Πρέπει να ήταν καινούργιος. Ήταν χειμώνας, κρύωνε όπως όλοι μας, και φορούσε ένα μαυρόασπρο κασκόλ.

Τον κοίταξε και τον ρώτησα: Αυτό το κασκόλ είναι μέρος της σχολής σου; Αυτό το κασκόλ σας δίνει η υπηρεσία να φοράτε; Μετά από δυο ώρες που κατέβηκε είδα τον ίδιο. Χωρίς όμως τον κασκόλ. Δεν είμαι μάγκας, ούτε τσαμπουκάς. Όταν βλέπουμε τέτοια φαινόμενα πρέπει να αντιδρούμε.

Για το τι πρέπει να γίνει:

Σήμερα έχουν δημοτικό συμβούλιο. Θα γίνει θέμα; Να σηκωθεί ένας, ας πει και συγχαρητήρια στην ΠΑΟΚ, αλλά μετά να πει “Πείτε μου κ.Δήμαρχε, με εντολή ποιου μπήκε στον ιστό του δημοτικού μεγάρου δίπλα στην σημαία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής ένωσης” Γιατί απόφαση δημοτικού συμβουλίου τέτοια δεν υπάρχει.

Για την ανάγκη του να υπάρχει αντίδραση:

Τόσα χρόνια δεν αντιδρούσαμε. Ζήσαμε μια προπαγάνδα, αλλά επειδή ακόμη και αυτοί γελούσαν με τον εαυτό τους περνούσε έτσι. Αλλά τα φρούτο ωρίμασε. Υπάρχει ακόμη δημοτικός σύμβουλος που έλεγε σε παιδάκια ότι εγώ θέλω ο Άρης να πέσει Β’ Εθνική. Εμείς δεν αντιδρούμε και αυτός βγήκε ξανά. Όταν αυτός ο άνθρωπος παίρνει και την ψήφο των Αρειανών είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Ενώ κλείνοντας είπε:

Ο στόχος τους δεν επιτεύχθηκε. Ο στόχος τους ήταν το μια ομάδα-μια πόλη. Αλλά αυτό έσβησε. Και είναι στο χέρι μας να ζήσουμε μεγάλες στιγμές.

To Top