ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βαλεργάκης: «Ο Άρης πρέπει να περάσει στην νομική αντεπίθεση για ΕΠΟ και Νέο Ρύσιο»

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Βαλεργάκης, μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης για τα νομικά θέματα του Άρη.
Αναλυτικά όσα είπε στο YellowRadio 92,8
Για την εκτροπή της ΕΠΟ για το θέμα του ΟΦΗ, ενώ στον Άρη δεν είχε τηρηθεί: «Ο Άρης τώρα δεν μπορεί να παίξει στη Β’ εθνική, γιατί έχει περάσει το μισό πρωτάθλημα. Ήμουν παρών στην εκδίκαση της υπόθεσης του Άρη και ειχε δοθεί η εντύπωση πως καταλάβαιναν τι γινόταν. Ο Άρης πρέπει να πάρει μια γενναία απόφαση και να στραφεί εναντίον αυτών που πήραν αυτή τη παράνομη απόφαση που επιβεβαιώνεται μετά από έξι μήνες.
Στο τέλος αυτής της περιόδου θα έβρισκε τον Άρη στη Super League ενώ τώρα θα τον βρει στη Β’ εθνική. Εδώ παίζουν ρόλο τα συμφέροντα ενός σωματείου που έχει από πίσω χιλιάδες κόσμο και περισσότερο που έχει υποστεί μια μεγάλη οικονομική ζημία. Το θέμα είναι αυτοί που κρίνουν να κρίνονται  κιόλας. Βέβαια, δεν ξέρουμε αν η σύνθεση του δικαστηρίου είναι η ίδια με πέρσι, αυτό θα ήταν το χειρότερο σενάριο, αλλά ακόμη και άλλοι δικαστές να είναι και να αποφάσισαν παράνομα πρέπει να έχουν κάποιες συνέπειες. Ο νόμος τα προβλέπει όλα. Μήπως πρέπει ο Άρης να τα ψάξει όλα; Βέβαια, είναι και θέμα πολιτικής του Άρη απέναντι στην ΕΠΟ. Θεωρώ πως ο Άρης έχει τεράστια ευκαιρία επειδή έχει 100% δίκαιο να βγεί μπροστά και να διορθωθούν κάποια κακώς κείμενα. Καποιος πρέπει να κάνει την αρχή».
Αν ευνοεί μόνο αυτούς που βρίσκονται τώρα στη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος ή και αυτούς που ήταν πέρσι: «Σαφώς και ευνοώ αυτούς που είναι τώρα γιατί τα έσοδα τους θα ήταν περισσότερα στη Β΄εθνική. Το ίδιο μπορεί να επικαλεστεί και η παλιά διοίκηση γιατί εκείνη υπέστη τη ζημία γιατί άλλη θα ήταν η τύχη της αν έπαιζε ο Άρης Β’ εθνική. Από αυτήν την παράνομη απόφαση κάποιοι πάθανε ζημιά και τώρα πρέπει να κυνηγηθούν. Σαν φίλαθλος και σαν δικηγόρος όταν ακούς αυτά, η αγανάκτηση είναι το λιγότερο. Κάποιος πρέπει να υποστεί τις συνέπειες».
Για την υπόθεση: «Δεν είναι εύκολη καθώς είναι δύσκολο και κάποιος δικηγόρος δύσκολα μπορεί να στραφεί εναντίον κάποιου δικαστή. Πρέπει να βρεθεί κάποιος με κύρος που δεν θα φοβηθεί τις παράπλευρες απώλειες που ενδεχομένως να έχει και να βρει ο Άρης το δίκαιο του».
Για το δικαστήριο στις 21 του μηνός για το Νέο Ρύσιο: «Δεν θα επηρεάσει η απεργία. Θα δοθεί μια αναβολή μικρής διάρκειας, αλλά θα γίνει σύντομα. Σαν αρειανός έπρεπε να γίνει… χθες, αλλά πέσαμε πάνω στην περίπτωση του ασφαλιστικού που μας κλείνει τα γραφεία. Δεν γνωρίζω τι θα επικαλεστούν οι συνάδελφοι, αλλά το πιθανότερο είναι να πάει λίγο αργότερα».
Για το ταξίδι στο Μιλάνο στο πλευρό της μπασκετικής ομάδας: «Στεναχωρηθήκαμε, αλλά εδώ κολλάει το σύνθημα «όσο με πληγώνεις, τόσο με πωρώνεις».
To Top