ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βαλεργάκης: «Περίεργο το αίτημα του ΙΚΑ για αναβολή»

Ο δικηγόρος και πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης , Νίκος Βαλεργάκης, μίλησε για τη σημερινή υπόθεση που εκδικάστηκε, για την παρέμβαση του ΙΚΑ, αλλά και για το χρονικό της υπόθεσης.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε στο YellowRadio 92,8:

Για την παρέμβαση του ΙΚΑ: «Αρχικά, θέλω να μιλήσω σαν δικηγόρος και όχι σαν πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου. Η παρέμβαση του ΙΚΑ ήταν μια προσπάθεια ν΄ αναβληθεί και πάλι η υπόθεση. Αμφιβάλλω αν η διοίκηση ΙΚΑ ήταν ενήμερη για σήμερα. Θεωρώ πως υπήρχε μια πρόθεση ν΄ αναβληθεί η υπόθεση, χωρίς το ΙΚΑ να κερδίζει κάτι από αυτό. Το ΙΚΑ έχει μια απαίτηση του 1.000.000 ευρώ από το 2009.

Στις 8/1 επιδόθηκε η αίτηση του κ. Σκόρδα για τιμή εκκίνησης 3.500.000 ευρώ με δικάσιμο στα τέλη Ιανουαρίου. Το ΙΚΑ αν ήθελε να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση για να υπερασπίσει τα συμφέροντα του θα μπορούσε να το κάνει τότε ή μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη ή στις 25/1. Δεν μπορεί να πει κανείς πως το ΙΚΑ δεν γνώριζε για τη δίκη αυτή που έγινε τόσος ντόρος και ακούγεται συνεχώς από όλα τα μέσα. Κατά συνέπεια, το ΙΚΑ είχε και τη δυνατότητα και την ενημέρωση να ενεργήσει ώστε να κάνει την παρέμβαση από τις 8/1 που κοινοποιήθηκε το δικόγραφο», για να προσθέσει:

«Και για να σας πω και κάτι άλλο, παρά την αποχή των δικηγόρων τον Ιανουάριο, οι δικηγόροι του ΙΚΑ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κάνουν οποιαδήποτε παρέμβαση, γιατί υπάρχει προθεσμία όταν υπάρχει δικάσιμος.

Άρα ήταν απόλυτα μέσα στο πλαίσιο, δεν χρειαζόταν καν άδεια. Θα μπορούσαν να το έχουν κάνει από τον Ιανουάριο, από τον Φεβρουάριο και σίγουρα είναι κακοπροαίρετο να το κάνουν σήμερα. Το ΙΚΑ δεν είχε λόγο να αντιδικήσει με κανέναν από τους δυο συμμετέχοντες της σημερινής δίκης. Το ΙΚΑ θα μπορούσε να παρέμβει και να μην ζητήσει αναβολή.

Είναι απορία όλων που ζήτησαν αναβολή. Είτε γινόταν το δικαστήριο τον Ιανουάριο, το Φεβρουάριο, είτε γινόταν Απρίλιο, το ΙΚΑ θα περιμένει να πάρει τα λεφτά του. Από το 2009 θα μπορούσε να έχει κάνει πολλές ενέργειες το ΙΚΑ που δεν έκανε. Σήμερα, ξαφνικά μετά από τόσο ντόρο, ήρθε το ΙΚΑ για αναβολή, αλλά τελικά έκανε προφορική παρέμβαση. Πέσανε οι μάσκες για πολλούς».

Για το αν μπορείς να δώσεις για οφειλές ακίνητη περιουσία: «Δεν το γνωρίζω αυτό, αλλά σίγουρα μπορούν να γίνουν διακανονισμοί. Να κινηθεί η διαδικασία και όποιος είναι να πάρει χρήματα, ας τα πάρει να τελειώνουμε. Το ΙΚΑ θα έπρεπε να έχει εμφανιστεί στις 25/1 που δόθηκε αναβολή και να πει: «όχι, σήμερα να γίνει, να πάρω τα λεφτά μου».

Για το τι ζητάνε όλοι: «Όταν κάποιος σου χρωστάει χρήματα, θέλεις όλα να δρομολογηθούν για να πάρεις τα χρήματα σου. Έστω και ένα μέρος των χρημάτων».

Για τα ενδεχόμενο το ακίνητο να μην αγοραστεί από κανέναν: «Γίνεται δεύτερη φορά και αν κηρυχτεί άγονος μπορεί να επανέλθει αυτός που έχει έννομο συμφέρον στο δικαστήριο και να ζητήσει μείωση. Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να παρέμβει σε αυτή τη δική».

Για το χρονικό της απόφασης: «Είναι θέμα του δικαστή. Νομίζω πως ο δικαστής αντιλήφθηκε το κατ επείγον της υπόθεσης, κάτι που τόνισαν ιδιαίτερα οι συνήγοροι. Ο δικαστής είναι αυτός που θα αποφασίσει και δεν μπορεί να παρέμβει κανείς».

Για το αν υπάρχει τρόπος να ξεφορτωθεί η υπό εκκαθάριση ΠΑΕ το Ν. Ρύσιο και να γίνουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες: «Αυτός ήταν ο πιο γρήγορος τρόπος και ο πιο ορθός. Γι΄ αυτό την επέλεξε ο κ. Σκόρδας και σωστά την επέλεξε».

To Top