ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βαλεργάκης: “Το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα δικάσει – Τι συμβαίνει με τις άδειες και την αποχή των δικηγόρων”

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Βαλεργάκηςκαι πρώην πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη έκανε και νέες δηλώσεις για την αυριανή εκδίκαση της υπόθεσης του Νέου Ρυσίου.

Αναλυτικά όσα είπε στον “Αrena fm”:

Για το τι κάνει ο δικηγορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης: «Ο δικηγορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης δεν έχει αρμοδιότητα, εφόσον το αποφάσισε ο σύλλογος Αθηνών. Ο κύριος Μαστρογιάννης απευθύνθηκε στο σύλλογό του, έκανε μια αίτηση που δεν την έχω δεν καν. Μας κοινοποίησε ένα εξώδικο, με το οποίο λέει ότι πήρε αυτή τη σχετική άδεια. Κατέθεσε και ακόμα μια αίτηση και έκανε 2 ερωτήματα. Το πρώτο είναι τι γίνεται στην περίπτωση που ζητήσει άδεια ο αντίδικός του και μία τι γίνεται αν δεν απαντήσει».

Για την περίπτωση των αδειών: «Το πλαίσιο χορήγησης αδειών στην αποχή των δικηγόρων, καθορίζεται στην ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων. Για να αποφύγουμε αυτό το αίσχος όταν έχουμε αποχή να μαζεύονται κάθε μέρα 500 δικηγόροι και να ζητούν άδεια, κάθε δικηγόρος κρίνει αν η υπόθεσή του υπάγεται στο πλαίσιο χορήγησης αδειών. Αν δεν υπάγεται, δεν δικάζεται η υπόθεσή του. Όσοι δεν τηρούν την αποχή μας, θα περάσουν πειθαρχικό!»

Για το τι θα γίνει αν σας ζητήσει άδεια ο αντίδικος: «Είναι πολύ συνηθισμένο να χορηγούνται άδειες. Όταν κάποιος δικηγόρος της Θεσσαλονίκης, πει ότι στη Βέροια (π.χ.) ο αντίδικός μου πήρε άδεια. Οπότε του δίνουμε κι εμείς, γιατί δεν μπορούμε να κρίνουμε αν ο άλλος Δικηγορικός Σύλλογος έκανε σωστά ή λάθος να χορηγήσει άδεια. Γι αυτό και απάντησαν στον κύριο Μαστρογιάννη. Αν ζητηθεί άδεια, θα χορηγηθεί. Αν δεν ζητηθεί άδεια Έχει κριθεί από την Αθήνα ότι η υπόθεση πρέπει να εκδικαστεί.

Για το αν μπορεί να επικαλεστεί την αποχή των δικηγόρων: «Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να επικαλεστεί την αποχή των δικηγόρων, αφού έχει πάρει τη σχετικά άδεια από τον συγκεκριμένο Δικηγορικό Σύλλογο. Δεν κατάλαβα τον λόγο της αίτησης του κυρίου Μαστρογιάννη. Αν ο κύριος Παπαδόπουλος ενημερώθηκε γιατί μας κοινοποιήθηκε το εξώδικο, έχει ενημερωθεί είτε προφορικά, είτε με εξώδικο ότι έχει πάρει άδεια ο κύριος Μαστρογιάννης, όφειλε να πάρει ένα τηλέφωνο τον πρόεδρο και να τον ενημερώσει. Αυτή είναι η πρακτική, οι δικηγόροι αυτό κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις».

Για το αν θα υπάρξει εκδίκαση: «Αυτό θα το αποφασίσει το δικαστήριο. Το δικαστήριο θα κρίνει αν παρίσταται δικαιολογημένα. Το δικαστήριο δεν κρίνει τη δική μας αποχή. Δεν κρίνει αν είναι απεργοσπάστης ή όχι. Αν εμφανιστούν οι δικηγόροι, το δικαστήριο θα πρέπει να δικάσει. Αν ζητήσουν αναβολή, το δικαστήριο θα κρίνει αν θα δικάσει την υπόθεση»

To Top