Βαλκανικό στίβου: Σπουδαίες επιδόσεις από Καραγιάννη και Σκαρβέλη

Ακόμα οκτώ μετάλλια κατέκτησαν τα μέλη της ελληνικής ομάδας στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στην Κραϊόβα με τις Καραγιάννη και Σκαρβέλη να ξεχωρίζουν από πλευράς επιδόσεων.

Η Αναϊς Καραγιάννη πρόσθεσε μία ακόμη εξαιρετική παρουσία στο ενεργητικό της, αφού διένυσε τα 100 μ. εμπ. σε 13.15 (0,4) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, που ολοκληρώνεται σήμερα στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Η αθλήτρια βελτίωσε το ατομικό της 13.27 από τα Παπαφλέσσεια κι “έπιασε” στην πέμπτη θέση όλων των εποχών την Ολυμπία Πετσούδη. Παράλληλα έδειξε πως είναι σε θέση να κυνηγήσει την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μέσα από ράνκινγκ. Η αθλήτρια έχει κάνει φέτος πέντε κούρσες και σε καθεμία από αυτές έδειξε σημαντικά σημάδια βελτίωσης. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που ήταν τρίτη στο ίδιο αγώνισμα με 13.29 και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια, αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα από την αρχή της χρονιάς και πλέον δείχνει να βρίσκει σταδιακά τον αγωνιστικό της ρυθμό.

Με τον άνεμο να είναι σχεδόν τρία μέτρα αντίθετος η Ραφαέλα Σπανουδάκη χρειάστηκε να κάνει δυνατό φίνις στα τελευταία μέτρα, προκειμένου να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα. Η αθλήτρια παρότι μπήκε αρκετά πίσω στην τελική ευθεία, κάλυψε την διαφορά που είχε από την Φωτοπούλου και πάνω στο νήμα τερμάτισε πρώτη με 23.55 (-2,7), έναντι 23.62 της Κύπριας συναθλήτριας της.

Ο Δημήτρης Τσίτσος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό με 77,51 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ και τρίτη επίδοση της καριέρας του. Ο αθλητής του Θωμά Κυριαζή θα κυνηγήσει φέτος να βελτιώσει το ατομικό του 78,22 μ. από το 2021.

O Γιώργος Σταμούλης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 3.000 μ. στιπλ με 9:00.39, περίπου 20 ημέρες από το 8:48.79, που σημείσε στην Ολλανδία. Ο αθλητής είναι σε καλή κατάσταση φέτος και δείχνει σε θέση να κυνηγήσει ακόμη γρηγορότερους χρόνους.

Μετάλλιο κατέκτησε και ο Παναγιώτης Τριβυζάς, που ήταν δεύτερος στα 200 μ. με 21.05 κι έδειξε σε αρκετά καλή κατάσταση. Ένα ακόμη μετάλλιο πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή της η Σοφία Υφαντίδου, στην τελευταία της παρουσία σε Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Η αθλήτρια που έχει ήδη ανακοινώσει πως διανύει την τελευταία σεζόν της καριέρας της συγκέντρωσε 5.218 βαθμούς.

Σπουδαία παρουσία από την Σκαρβέλη με 71,08 μέτρα
Η δεύτερη ημέρα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στην Κραϊόβα της Ρουμανίας ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο για τα χρώματα της εθνικής μας ομάδας.

Η Σταματία Σκαρβέλη συμμετείχε στον απευθείας τελικά της σφυροβολίας και αναδείχθηκε νικήτρια με βολή στα 71,08 μέτρα. Η αθλήτρια με αυτή της την εμφάνιση αναμένεται να ανέβει ακόμη περισσότερο στο ράνκινγκ, που αφορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον. Η Σκαρβέλη την περασμένη εβδομάδα έκλεισε στην 33η θέση της κατάταξης, με 32 αθλήτριες να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση. Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου έχει φτάσει φέτος το ρεκόρ της στα 71,43 μέτρα.

To Top