«Βαμμένος Άρης για να κερδίσει τον Ολυμπιακό»

Σε όλες του τις δηλώσεις ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη της άσχημης πορείας του Άρη. Ο Σάκης Τσιώλης μίλησε και στο Europe 1 και στην εκπομπή «Αρένα» το βράδυ της Δευτέρας, δυο ώρες περίπου μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Άρη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

– «Μόνο ο Ουμπίντες ήταν έτοιμος από τους παίκτες που αποκτήσαμε από τον Ολυμπιακό Βόλου, γι αυτό και έπαιξε την πρώτη Κυριακή. Οι υπόλοιποι δεν ήταν 100% έτοιμοι να παίξουν και κάναμε προετοιμασία σε μια διακοπή, αλλά από τη μία μέρα στην άλλη δεν μπορείς να μπολιάσεις 4 παίκτες».

– «Έγινε ντόρος για τους 37 παίκτες που έχουμε. Ενημερώνω ότι οι 6 από αυτούς είναι εκπαιδευόμενοι και φυσικά όχι πρωτοκλασάτοι, πήραν μέρος στην προετοιμασία και τους είχαμε κοντά μας, αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι θα έπαιζαν βασικοί εάν δεν ήταν έτοιμοι».

– «Είναι αλήθεια ότι κάποιοι βασικοί δεν απέδωσαν όσα περίμενα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα και παίρνω πάνω μου όλη την ευθύνη της αποτυχημένης προσπάθειας των 6 αγωνιστικών. Δεν φταίει κανένας άλλος, παρά μόνο εγώ, γι αυτό και ζήτησα να φύγω. Δεν με έδιωξε ο Άρης, εγώ ζήτησα να αποχωρήσω, βλέποντας ότι η ομάδα χάνει βαθμούς και έδαφος».

–  «Μέχρι το Σάββατο είμαι «βαμμένος Άρης» και θέλω πολύ να κερδίσει η ομάδα τον Ολυμπιακό, αλλά από Δευτέρα ίσως να ακολουθήσω μια άλλη πορεία στην επαγγελματική μου καριέρα, συνεργαζόμενος με ομάδα της Superleague, εφόσον έχω προτάσεις».

– «Τέτοιος λαός δεν υπάρχει, τον έζησα και εντυπωσιάστηκα, είναι το στήριγμα του Άρη και μας βοήθησε αφάνταστα όλη αυτή την περίοδο που ήμουν ο υπεύθυνος προπονητής της ομάδας. Ελπίζω να γευθούν χαρές με τον επόμενο προπονητή, που δεν μπόρεσα να τους προσφέρω εγώ με την ομάδα».

Συνέντευξη και στον “Sentra 103,3”

Μία ακόμα ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησε o Σάκης Τσιώλης σήμερα, αυτή τη φορά στον “Sentra 103,3”, όπου έκανε λόγο μεταξύ άλλων για αφόρητη πίεση στην ομάδα.

Πιο αναλυτικά, ο Καρδιτσιώτης προπονητής δήλωσε:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται:
 “Μετά από τόσα χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και με αυτά που ζω θα ήμουν ανόητος αν στεναχωριόμουν”.

Για το πλάνο του:
 “Και εγώ και οι συνεργάτες μου κάναμε βάσει πλάνου αυτά που θέλαμε. Με λυπεί το γεγονός ότι έφυγα. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο”.

Για την αποχώρησή του:
 “Ευχαριστώ τους διοικούντες που μου έδωσαν την ευκαιρία, αλλά έπρεπε να πάρουμε αυτή την απόφαση, για να βγει η ομάδα από την κρίση. Ακόμα και σήμερα κυκλοφορώντας στην Θεσσαλονίκη, ο κόσμος του ΑΡΗ μου μιλάει με τα καλύτερα λόγια. Δεν έχω πρόβλημα, ίσα – ίσα, που εγώ έκανα το πρώτο βήμα για να φύγω”.

Για τις αιτίες της κακής πορείας:
 “Επιφανειακά φαίνεται ότι τα ισόπαλα αποτελέσματα που είχαμε θα μπορούσαν να γυρίσουν υπέρ μας. Όπως στον Εργοτέλη που είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Παίξανε ρόλο και κάποιες αποφάσεις των διαιτητών. Μπορούμε να πούμε ότι και η ρέντα που λέμε στο ποδόσφαιρο, δεν ήταν υπέρ μας. Αλλά πολύ πιθανόν να βγήκαμε και εκτός προγράμματος. Υπάρχει ομάδα που είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, που με τρεις στημένες φάσεις έχει εφτά βαθμούς. Μόνο ο Παναθηναϊκός έχει ρυθμό στο πρωτάθλημα”.

Για την πίεση που υπάρχει στον Άρη:
 “Ξέρετε και εσείς και εγώ ότι ο Άρης είναι μία μεγάλη ομάδα. Με το δεύτερο ή τρίτο κακό αποτέλεσμα η πίεση που έχεις είναι αφόρητη. Έβλεπα τους παίκτες πόσο πιεσμένοι ήταν, αλλά είπα να κάνω το βήμα για να αποφορτιστούν μπας και παίξουν”.

Για τη στάση της διοίκησης:
 “Έπρεπε αυτή την στιγμή να γίνει κάτι. Δικαιολογώ τους διοικούντες γιατί η πίεση μεταφέρθηκε και στους ίδιους. Οι ίδιοι δεν ήθελαν να κάνουν αυτό το βήμα. Ας πούμε ότι και εγώ τους βοήθησα”.

Για τους παίκτες που ήρθαν από τον Ολυμπιακό Βόλου:
 “Ποτέ δεν έκανα υπόδειξη στον Άρη να πάρει τους παίκτες αυτούς. Απλά ρωτήθηκα και είπα την άποψη μου. Ναι μεν τα παιδιά έκανα δηλώσεις ότι ήρθαν και για τον κόουτς, αλλά είναι το μέλλον του Άρη”.

Για την πρόταση της ΑΕΚ το καλοκαίρι:
 “Η ΑΕΚ είχε φτάσει κοντά σε μένα και περίμενε την απόφασή μου. Αλλά είχα δώσει τον λόγο μου και την υπόσχεση μου στον Άρη ότι θα συνεχίσω μαζί τους”.

To Top