Βανγκέλι: Νέα «κατάθεση»… κιτρινόμαυρης ψυχής

Ο Χρήστος Βανγκέλι νιώθει ωραία… Νιώθει ωραία γιατί είναι στο… σπίτι του, τη Θεσσαλονίκη, το Κλεάνθης Βικελίδης, κοντά στην… οικογένειά του τον Άρη, με αφορμή την διακοπή του Ουκρανικού πρωταθλήματος. Ο Βανγκέλι μίλησε για την ζωή του στην Ουκρανία, την παρουσία του στο πρωτάθλημα και φυσικά τον Άρη μιλώντας στο επίσημο ραδιόφωνο του κιτρινόμαυρου συλλόγου, ενώ επεφύλαξε και μία έκπληξη στους ακροατές του συλλόγου, φέρνοντας μία φανέλα του από την Τσερνομόρετς, για να κληρωθεί.

Ο Βανγκέλι, όπως είπε, θα βρίσκεται την Κυριακή στο Κλεάνθης Βικελίδης για να παρακολουθήσει το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του υπήρχαν πολλά μηνύματα από τους ακροατές. Κάποιος από αυτούς επισήμανε την αγάπη που του δείχνει ο κόσμος του Άρη και η απάντηση ήταν αυθόρμητη: «Ξέρω ότι με αγαπάει ο κόσμος και τους ευχαριστώ πολύ για την αγάπη που μου δείχνουν».

Θυμηθείτε εδώ τα blogs-κατάθεση ψυχής του Χρήστου Βανγκέλι στο PRESSARIS
 
Αναλυτικά τα όσα είπε ο 26χρονος ποδοσφαιριστής:

Για την Οδησσό: «Είναι πολύ χαμηλά, είναι κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Έχει ένα πολύ μεγάλο λιμάνι. Ό,τι έρχεται μέσω Τουρκίας έρχεται μέσω Οδησσού. Περίμενα χειρότερα τα πράγματα. Μπορεί να έχει μία-δύο καλές πόλεις αλλά η Οδησσός είναι μία από αυτές και ειδικά το καλοκαίρι έχει πάρα πολύ τουρισμό, γιατί έχει θάλασσα».

Για τη συνεννόηση:
 «Στην αρχή ήταν δύσκολα. Μας βοηθούσε ο μεταφραστής αλλά σιγά σιγά μαθαίνω κάποιες λέξεις και καταλαβαίνω. Όσο περνάει ο καιρός θα αρχίσω να μαθαίνω».

Για το μέγεθος της Τσερνομόρετς: 
«Είναι μία μεγάλη ομάδα. Όλη η πόλη ζει για την ομάδα. Ήταν μία γιορτή για όλη την πόλη, μικροί και μεγάλοι. Χαίρονται για την ομάδα σε όποια θέση και αν βρίσκεται. Τώρα ήρθε από τη δεύτερη κατηγορία, έφτιαξαν ένα εκπληκτικό γήπεδο και με τις μεταγραφές που έκαναν το καλοκαίρι και αυτές που θα κάνουν το χειμώνα θέλουν να ενισχύσουν πολύ την ομάδα».

Για τη δική του παρουσία:
 «Βοήθησα την ομάδα με την αγωνιστικότητά μου και οι άνθρωποι της ομάδας είναι ικανοποιημένοι από εμένα. Αγωνίζονται ως δεξί μπακ αλλά ο προπονητής του με χρησιμοποιεί και αριστερά».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: 
«Είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, είναι γρήγορο, έχει ρυθμό,  βοηθούν και οι διαιτητές σε αυτό και έχει πιο καλούς παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ανεβάζουν το επίπεδο και οι ξένοι ποδοσφαιριστές, ενώ και οι Ουκρανοί είναι καλοί παίκτες».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος:
 «Υπάρχει αυτή η διακοπή την οποία στην Ελλάδα έχουμε το καλοκαίρι. Μετά τις γιορτές θα αρχίσουμε προετοιμασία, περίπου ενός μήνα που γίνεται για όλες τις ομάδες στην Τουρκία, στην Αττάλεια και αρχές Μαρτίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ουσιαστικά θα κάνουμε τώρα ότι κάνουμε το καλοκαίρι στην Ελλάδα».

Για το αν μετάνιωσε:
 «Ποτέ στην ζωή δεν μετανιώνω για κάποια απόφαση που πήρα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος γι’ αυτό που συνάντησα εκεί. Ο κόσμος με αγαπάει και με στηρίζει».

Για το τι του λείπει περισσότερο:
 «Περισσότερο μου λείπει η οικογένειά μου και η μητέρα μου. Έφυγα για πρώτη φορά από τη Θεσσαλονίκη. Όταν χάνεις τη μάνα σου, που σε ταΐζει είναι σημαντικό. Το φαγητό είναι πολύ σημαντικό. Όταν γυρνούσα σπίτι είχα ένα έτοιμο φαγητό, ενώ τώρα πρέπει να βγω έξω για να φάω. Δεν έχω μάθει ακόμα να μαγειρεύω κιόλας».

Για τις προπονητικές εγκαταστάσεις:
 «Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει το δωμάτιό του. Η μέρα μου με την προπόνηση αρχίζει 9 το πρωί και τελειώνει στις 4 το απόγευμα. Θα πάω το πρωί στο δωμάτιό μου, θα δω τι ώρα είναι η θεωρία, τη ώρα είναι η προπόνηση. Θα πάω στην προπόνηση, μετά θα πάω στο εστιατόριο να φάω, θα πάω στο δωμάτιο να ξεκουραστώ και μετά τις 3.30-4 μπορείς να φύγεις. Έχουν πισίνα σαν το Ποσειδώνιο, ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ, ένα τεράστιο γυμναστήριο. Δεν λείπει τίποτα από έναν ποδοσφαιριστή εκεί».

Για το Euro 2012:
 «Το περιμένουν πώς και πώς. Μέχρι και δρόμους φτιάχνουν. Θα γίνουν στο Κίεβο, στο Σαχτάρ, στο Ντόνετσκ, στο Καρκίφ και στο Λβιβ. Η έναρξη θα γίνει στη Βαρσοβία και ο τελικός στο Κίεβο».

Για τον αν παρακολουθεί ελληνικό πρωτάθλημα:
 «Βέβαια βλέπω και το πρωτάθλημα και τον Άρη. Όποτε μπορώ τον Άρη τον βλέπω πάντα. Μιλάω φυσικά και με τους πρώην συμπαίκτες μου. Κανείς δεν είναι χαρούμενος και δεν περίμενε ότι θα είναι η ομάδα σε αυτή την κατάσταση. Υπάρχουν όμως οι δυνατότητες να αλλάξουν αυτά τα πράγματα».

Για το στόχο της Τσερνομόρετς: 
«Θέλω να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Είμαστε ήδη στους ‘8’ του κυπέλλου και είναι ένας στόχος να κατακτήσουμε και το κύπελλο και να βγούμε μέσω αυτού στην Ευρώπη. Λόγω του Euro είναι και η πρώτη φορά που θα αργήσει να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα».

Για την εθνική Αλβανίας:
 «Άλλαξε προπονητής, ήρθε ένας Ιταλός. Πιστεύω ότι θα κάνουμε μία πολύ καλή ομάδα, γιατί έχουμε καλούς παίκτες και αξίζουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω».

Για τα νέα παιδιά που βρίσκονται στον Άρη:
 «Χαίρομαι πολύ που δόθηκαν δυνατότητες σε αυτά τα παιδιά και να δώσουν και σε άλλους, γιατί υπάρχουν παιδιά που μπορούν να παίξουν και αγαπάνε τον Άρη. Θα είναι ότι καλύτερο και για αυτούς και για την ομάδα να μπορέσουν μέσα από τη δουλειά τους να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Να δουλέψουν, το κεφάλι χαμηλά και να μην έχουν κανέναν άλλο στόχο από το να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στις προπονήσεις και στα παιχνίδια».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top