ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βαντ: Πρώην επιθετικός της Φερεντσβάρος, από διαιτητικό “τζάκι”, είχε σφυρίξει πάλι τον Άρη το 2021 (videos)

Πρώην επιθετικός της Φερεντσβάρος, διεθνής από το 2008 είναι ο Ίστβαν Βαντ που θα διευθύνει αύριο τον αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο 43χρονος Βαντ ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Φερεντσβάρος, αλλά δεν έκανε την καριέρα που θα ήθελε. Αποφάσισε να γίνει διαιτητής και το 2008 χρίστηκε διεθνής. Τη σεζόν 2010-11 έπαιξε τον πρώτο του αγώνα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και την ίδια σεζόν ήταν 4ος διαιτητής στον τελικό της διοργάνωσης.

Προέρχεται από οικογένεια διαιτητών, καθώς ο παππούς του με το ίδιο όνομα υπήρξε επί σειρά ετών ρέφερι στην Ουγγαρία, ενώ και η αδελφή του Ανίτα από τα 20 της χρόνια διευθύνει αγώνες στην τρίτη κατηγορία της χώρας!

Έχει σφυρίξει τον Μάιο του 2021 για τα πλέι οφ το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός (0-0). Είχε δώσει μια σωστή η αποβολή του Πούγγουρα, ο οποίος χάρισε μερικές κίτρινες κάρτες κυρίως στους παίκτες του Παναθηναϊκού (Σανκαρέ, Χουανκάρ). Γενικά έχει πλούσιο… ελληνικό παρελθόν,  αφού έχει διευθύνει πέρσι το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, αλλά και τρεις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού, δύο του Ολυμπιακού και μια της Εθνικής Ελλάδος.

To Top