Βαρβούτας: “Έξω οι στοιχηματικές από το γήπεδο του Άρη στα ματς του βόλεϊ”

O έφορος του ανδρικού τμήματος βόλεϊ, Γιάννης Βαρβούτας μίλησε για πολλά θέματα που αφορούν τον Άρη και την συνολική προσπάθεια.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για τη νίκη της ομάδας:

Όντως ξεκινήσαμε νικηφόρα. Η ομάδα δεν είναι μία νίκη. Είναι παλιοί αθλητές και προσπαθούμε για το καλύτερο. Ο δεύτερος γύρος θα είναι πολύ διαφορετικός. Ότι ο Άρης έκανε δύο ήττες εντός δεν λέει κάτι. Υπήρχαν ιδιαιτερότητες και στο δύο παιχνίδια. Προχωράμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ο στόχος μας είναι η πρώτη θέση στο τέλος της χρονιάς και να διεκδικήσουμε στα πλέι οφ την άνοδο στην Α2.

-Για τον αγώνα:

Το ματς ήταν νευρικό στην αρχή, γιατί όταν είσαι μετά από δύο ήττες προσπαθείς να βρεις λίγο και τα πατήματα σου μέσα στο γήπεδο. Εδώ ταιριάζει ότι η ομάδα μας είναι νέα άρα έχουμε περισσότερο χρόνο για να βρούμε τα πατήματα. Όμως πλέον θα μπούμε σε ρυθμό. Ήταν θέμα χρόνου να τελειώσει το παιχνίδι υπέρ μας. Ακόμη και στο πρώτο σετ που χάσαμε γυρίσαμε ένα ματς με ανατροπή μέσα στην έδρα. Η ομάδα είναι , αν όχι πολύ  καλύ, μέσα στις καλύτερες.

-Για τη σχέση που έχουν οι παίκτες μεταξύ τους:

Οι παίκτες δεν γνωρίζονται όταν παίζουν ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Εδώ απλώς, πρέπει να βρεθεί το τάιμινγκ του καθενός, έτσι ώστε να προχωρήσει. Παιχνίδι με παιχνίδι υπάρχει διαφορά και σας το λέω επειδή το ζω από μέσα. Τα παιδιά ανεβαίνουν όλα ένα επίπεδο. Εκεί που θέλουμε, στα παιχνίδια που θα χρειαστούμε στον δεύτερο γύρο ,θα είμαστε έτοιμοι.

-Για το αν καλύπτουν την διαφορά των επτά πόντων:

Η διαφορά δεν είναι τίποτα το μεμπτό, σκοπός είναι και τέταρτος να τερματίσεις αυτό που ενδιαφέρει είναι να κερδίσουμε την ΜΕΝΤ και τον Αία Ευόσμου στις έδρες τους. Οι νίκες μεταφέρονται στο πλέι οφ. Στο τέλος του Πρωταθλήματος οι τέσσερις πρώτες ομάδες περνάνε στα πλέι οφ. Από αυτές τις τέσσερις ομάδες, η πρώτη που θα τερματίσει θα περάσει στα πλέι οφ ανόδου για την Α2. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει κερδίσει τρεις φορές την αντίπαλη ομάδα που θα παίξει στον τελικό. Δηλαδή παίζει ο πρώτος με τον τέταρτο και ο δεύτερος με τον τρίτο. Αν για παράδειγμα ο πρώτος με τον τέταρτο είναι 1-1 στις νίκες, θα πρέπει να περάσει όποιος κάνει πρώτος τις τρεις νίκες. Ακόμα και ο τέταρτος έχει πιθανότητες να περάσει, απλώς ο πρώτος έχει πλεονέκτημα.

-Για το πρόβλημα με την στοιχηματική:

Σε δύο ματς τώρα ψάχνουμε να βρούμε έναν εκπρόσωπο μιας εταιρίας που είχε λάιβ τα παιχνίδια μας. Επειδή έχουμε στείλει επιστολή στη συγκεκριμένη εταιρία, αν θέλει να διαφημιστεί στη φανέλα μας με ένα συγκεκριμένο ποσό για να έχει το δικαίωμα σαν συνεργάτης, να κάνει αυτό που κάνει τώρα παράνομα. Η απάντηση ήταν ότι δεν την ενδιαφέρει η διαφήμιση στη φανέλα του Άρη, και εμείς απαντήσαμε ότι σε περίπτωση που βρεθεί συνεργάτης της στο γήπεδο και κάνει λάιβ μετάδοση παιχνιδιού για το στοίχημα, θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Στα δύο προηγούμενα ματς, ειδικά με την ΜΕΝΤ και με τον Αία, ήταν δύσκολο λόγω της πληθώρας του κόσμου, να στιγματιστεί ο άνθρωπος και να τον βρούμε, βέβαια είχαμε κάποιες κινήσεις με την ΜΕΝΤ, αλλά δυστυχώς λόγω συνεννόησης δεν μπορέσαμε να επιληφθούμε της κατάστασης.

-Για το πως εξελίχθηκε η κατάσταση στο τελευταίο ματς:

Στο τελευταίο μας ματς τον είδαμε από την αρχή και μας το επιβεβαίωσαν κάποιοι φίλαθλοι που ήταν εκεί. Ζήτησα σε κάποια στιγμή άδεια , αφού είχα ενημερώσει από την αρχή τον διαιτητή του αγώνα ότι θα χρειαστεί να φύγω από τον πάγκο αφού εντοπιστεί ο υπαίτιος. Έφυγα από τον πάγκο και τον βρήκα. Είχαμε μια στιχομυθία έντονη. Δεν είμαστε παιδάκια. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να παίξει στις πλάτες του Άρη είναι γελασμένος. Έφυγε κακήν κακώς γιατί τον προειδοποίησα. Του εξήγησα ότι είναι καλό για τον ίδιο να φύγει, ενώ αυτός διατυμπάνιζε ότι είναι καλό να μείνει και να κάνει αυτό που έκανε παράνομα. Έφυγε μετά από πίεση σε λόγια και σε πράξεις. Το θέμα είναι ότι είναι παράνομο γιατί δεν είναι ενημερωμένη η ομοσπονδία, οι ενώσεις που υπάγονται οι ομάδες και οι ίδιες οι ομάδες.

-Για την ενημέρωση του κόσμου:

Ο Άρης είναι ένας οργανισμός που πρέπει να έχει τα μάτια του 104. Κάθε τι που είναι ενάντια στην ιστορία του Συλλόγου θα πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε και να το κυνηγάμε. Φεύγοντας ο κύριος μας απείλησε κιόλας. Αν είχαμε παραπάνω όρεξη μπορούσαν να συμβούν χειρότερα πράγματα.

-Για το θέμα του ΟΑΣΘ:

Προσωπικά πιέζω καταστάσεις για να ζητήσω συνάντηση μαζί τους. Στην επιστολή που τους στείλαμε μας απάντησαν ότι θα μας ενημερώσουν αυτοί για το πότε θα γίνει η συνάντηση. Το αφήνουμε λιγάκι μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, θα περιμένουμε μία κίνηση τους. Αν αυτό δεν γίνει θα επικοινωνήσουμε εμείς. Όπως έχω πει και στον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη, θέλω να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι εμείς κάναμε αυτές τις κινήσεις και ο ΟΑΣΘ δέχθηκε ή δεν δέχτηκε ή οτιδήποτε άλλο θα συμβεί. Θέλω να είναι ενημερωμένος ο κόσμος και να ξέρει από που να φυλάγεται.

-Για τον λόγο για τον οποίο καθυστερεί το ραντεβού με τον ΟΑΣΘ:

Το ραντεβού καθυστερεί επειδή δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Δεν θα κερδίσουμε εμείς κάτι σε στυλ χορηγίας. Αυτή είναι η δικιά μου προσωπική άποψη. Αν ήταν να γίνει κάτι θα γινόταν σε όλα τα σωματεία της πόλης. Ακόμη και ο Μέγας Αλέξανδρος, που υπάρχουν οι ακαδημίες τα παιδιά και οποιοδήποτε ερασιτεχνικό σωματείο στη Θεσσαλονίκη, δικαιούται μερίδιο μιας επιχορήγησης, μιας διαφήμισης. Όλοι οι μαθητές, οι παίκτες μετακινούνται με το λεωφορείο.

-Για τους αγώνες της ομάδας:

Την Τρίτη παίζουμε για το κύπελλο στις 21.30 με τον Όλυμπο Κορδελιού και την  Πέμπτη παίζουμε στα Μουδανιά και την Κυριακή παίζουμε στις 19.00 με την Ελπίδα Αμπελοκήπων.

To Top