Χωρίς κατηγορία

Βαριά ήττα – μαγική εικόνα στη νύχτα που “γεννούσαν” και τα… κοκόρια τους (4-1)!

 Ο Άρης γνώρισε βαριά ήττα με σκορ 4-1 μέσα στην Τούμπα. Ήταν η πρώτη ήττα από τον ΠΑΟΚ μετά από πέντε αήττητους αγώνες ανάμεσα στις δυο ομάδες. Οι κίτρινοι παρουσίασαν πολλά προβλήματα μεσοαμυντικά, τα οποία πλήρωσαν ακριβά, όμως το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί μαγική εικόνα (χωρίς να αναιρεί τα όποια κιτρινόμαυρα λάθη, που ήταν πολλά…), σε μια βραδιά, όπου “γεννούσαν” και τα… κοκόρια του αντιπάλου στο πρώτο ημίχρονο!

Ο αγώνας είχε δυο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είχε την κυριαρχία, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ σε κάθε του ενέργεια, σε μια απίστευτη ρέντα! Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ισορρόπησε, άξιζε τουλάχιστον ένα γκολ, αλλά τελικά έφυγε με τη βαριά ήττα από το γήπεδο. Το τελευταίο 15λεπτο υπήρχε πολλή ένταση,  νεύρα και τρεις αποβολές, συν αυτή του Δώνη.

Ο Άρης είχε 12 τελικές σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που είχε 14… 

Ο Μάκης Κατσαβάκης ξεκίνησε με τους Βελλίδη, Ψυχογιό, Καζναφέρη, Πουλίδο και Παπαζαχαρία στην άμυνα, ανασταλτικά χαφ τους Κοέλιο, Νταμαρλή, στις πτέρυγες τους Σουνά, Γιαννιώτα, σε ελεύθερο ρόλο τον Καπετάνο και μοναδικό προωθημένο τον Αγκάνθο.

O Άρης αντί να σκοράρει πρώτος με τα σουτ των Καπετάνου, Σουνά μέσα σε ένα λεπτό (11′), είδε στο 12′ την μπάλα στα δίχτυα του. Ο Λόρενς αφύλακτος και μόνος του στο ύψος της περιοχής  με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Αδράνεια της άμυνας των κίτρινων που άλλαξε την ψυχολογία όλου του παιχνιδιού.

Οι γηπεδούχοι, χωρίς να δείξουν κάτι το εξαιρετικό, ανέβασαν τον δείκτη του σκορ, σκοράροντας στο 23′ με τον Κατσικά (2-0) και στο 30′ με τον Φωτάκη (3-0).

Οι παίκτες του Άρη δεν το έβαλαν κάτω. Στο 37′ με κεφαλιά ο Καπετάνος έριξε… προειδοποιητική βολή και στο 39′ ο Αγκάνθο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με παλικαρίσια κεφαλιά κάνοντας το 3-1. Η ρέντα του ΠΑΟΚ κορυφώθηκε στο πρώτο μέρος στο τέταρτο γκολ, με τον Αθανασιάδη να βάζει το γκολ της… ζωής του στο 43′ με δυνατό πλάγιο βολέ (4-1). Όσες φορές κι αν επιχειρήσει να το ξανακάνει ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, τέτοιο γκολ δεν ξαναβάζει…

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κατσαβάκης έριξε στο παιχνίδι τους Μαργαρίτη (πέρασε αριστερά και δεξιά στην άμυνα ο Ψυχογιός) και Παπαστεριανό (στα αμυντικά χαφ) θέλοντας μεγαλύτερη ισορροπία στον μεσοαμυντικό τομέα, εκεί όπου είχε τα περισσότερα προβλήματα ο Άρης.

Οι κίτρινοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και βρέθηκαν τρεις φορές σε θέση για γκολ! Στο 52′ με κεφαλιά του Αγκάνθο, στο 61′ με σουτ του Καπετάνου και στο 62′ όταν ο Αθανασιάδης έδιωξε πάνω από τη γραμμή το σουτ του Πουλίδο!

Μέχρι το σφύριγμα της λήξης, ο Άρης δεν απειλήθηκε. Αντίθετα έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 90΄+2′ όταν ο Γλύκος (κορυφαίος του ΠΑΟΚ με τις αποκρούσεις του), έδιωξε την τελευταία στιγμή την κεφαλιά του Κοέλιο.

Το φινάλε του αγώνα ήταν επεισοδιακό! Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τον αγώνα με εννιά παίκτες, όταν στο πρώτο λεπτό των 8λεπτων καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο Κατσικάς και στο όγδοο ο Λόρενς. Στο ίδιο λεπτό, αποβλήθηκε και ο Γιαννιώτας με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στο Λόρενς, αλλά και ο προπονητής του ΠΑΟΚ για διαμαρτυρίες.

Σε γενικές γραμμές, ο Άρης πλήρωσε τα μεγάλα μεσοαμυντικά κενά του, δεν είχε καθόλου τύχη σε σχέση με τον αντίπαλό του, αν και έπαιξε καλά μεσοεπιθετικά έχοντας αρκετές τελικές προσπάθειες και ευκαιρίες.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κατσικάς, Ρομπέρ (79′ Σαλπιγγίδης), Λίνο, Φωτάκης, Λόρενς, Λαζάρ, Κάτσε (66′ Γεωργιάδης), Κουμάλο, Αθανασιάδης (90′ Πέλκας), Έτο

ΑΡΗΣ:  Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης (63′ Αγγελούδης), Αγκάνθο, Καπετάνος, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Σουνάς (46′ Μαργαρίτης), Νταμαρλής (46′ Παπαστεριανός), Ψυχογιός, Κοέλιο

Διαβάστε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας την παρουσίασε live λεπτό προς λεπτό το PRESSARIS

To Top