ΑΠΟΨΕΙΣ

Βαριά η φανέλα του Άρη! Νικητής κόντρα σε όλους, λυγίζοντας αντίπαλο με 30 φορές μεγαλύτερο μπάτζετ

Όλοι έλεγαν ότι ο Άρης θα αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό, με το μυαλό στο αυριανό παιχνίδι με την Τρέντο, που μπορεί να κρίνει την είσοδό του στην τετράδα στον Β’ Όμιλο του EuroCup.

Χθες, όμως, αποδείχθηκε από τον τρόπο, με τον οποίο η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη μπήκε στον αγώνα και τον προσέγγισε ότι κανείς απ’ αυτούς δεν είχε δίκιο.

Οι κιτρινόμαυροι παρατάχθηκαν στο ΟΑΚΑ, το “Νίκος Γκάλης” της Αθήνας, όχι για να πραγματοποιήσουν μια αξιοπρεπή εμφάνιση, αλλά για να διεκδικήσουν τη νίκη και κατάφεραν να την κατακτήσουν, βάζοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί 27 ετών!

Ο Άρης απέδειξε χθες πόσο μεγάλη ομάδα είναι, πόσο βαριά φανέλα διαθέτει και για ποιον λόγο κουβαλά εδώ και δεκαετίες το προσωνύμιο Αυτοκράτορας. Έπαιξε χωρίς τον καλύτερο σκόρερ του (Γκάλινατ), με παίκτες που προερχόντουσαν από προβλήματα, αλλά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν τον λύγισε, δείχνοντας τον χαρακτήρα του και την ταυτότητα, που έχει ως ομάδα.

Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας πιστώνεται στον Γιάννη Καστρίτη, που έστησε αριστοτεχνικά την ομάδα, διάβασε εξαιρετικά το παιχνίδι και στο τέλος πήρε την ταυτότητα του πολυδιαφημισμένου και δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης, Εργκίν Αταμάν.

Άξιοι συγχαρητηρίων φυσικά και οι παίκτες, οι οποίοι δεν φοβήθηκαν τον αντίπαλο με το 30 φορές μεγαλύτερο μπάτζετ και κατέθεσαν την ψυχή τους και όλες τις δυνάμεις τους στο παρκέ.

Ο Άρης, όμως δεν νίκησε μόνο τα προβλήματά του και τον αντίπαλό του αλλά και την κάκιστη διαιτησία, η οποία προσπάθησε με όποιον τρόπο και μέσο μπορούσε να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους. Ο αριθμός των βολών που εκτέλεσαν οι δύο ομάδες μιλάει από μόνος του. 29 για τους πράσινους, μόλις 6(!) για τους κιτρινόμαυρους.

Ο Άρης έχει μπροστά του μια μεγάλη βδομάδα με δύο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις κόντρα σε Τρέντο και ΠΑΟΚ, αλλά το νερό έχει μπει στο αυλάκι και το μόνο σίγουρο είναι ότι τα καλύτερα έρχονται…

ΥΓ: Τελικά ο Άρης παίζει ξύλο και ΜΜΑ ή μπασκετάρα;

To Top