ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Βαριά πόδια” σε δυνατό τεστ και φιλική νίκη (1-0) με Γκάμα για τον Άρη

Ο Άρης συνέχισε με νίκη την προετοιμασία του, επικρατώντας με 1-0 του Πανσερραϊκού στο δεύτερο περιπετειώδες -λόγω καιρικών συνθηκών- φιλικό που δόθηκε στο γήπεδο της Σκύδρας. Λίγες αλλαγές από τον Μίχαελ Ένινγκ στο 4-3-3 που προτίμησε σε όλο το παιχνίδι, με τον Άρη να σκοράρει με χτύπημα πέναλτι του Γκάμα και μ’ ένα δεύτερο ημίχρονο, όπου λόγω της καταιγίδας δεν έδωσε την δυνατότητα για να παιχθεί ποδόσφαιρο αξιώσεων. “Βαριά πόδια” από τους ποδοσφαιριστές των κιτρινόμαυρων σε μια μέτρια συνολικά εμφάνιση.

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Ο Μίχαελ Ένινγκ ξεκίνησε την ενδεκάδα με δυο αλλαγές, θέλοντας να προφυλάξει τους Ντάτκοβιτς, Ματίγια.  Ο Κουέστα στο τέρμα, δεξιά ο Σάκιτς, αριστερά ο Γκάνεα, στο κέντρο Δεληζήσης και Ροζ. Στα χαφ ο Τζέγκο λίγο πιο πίσω στην τριάδα από Γκάμα και Σάσα, που έπαιξαν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Μάνος στην κορυφή με Μαντσίνι αριστερά και Φέτφα δεξιά σε αυτό το 4-3-3.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι στον Πανσερραϊκό που περίμενες από το χώρο του κέντρου και προς την περιοχή του. Οι περισσότερες ενέργειες έμειναν ημιτελείς, με τον Άρη να τα χαλάει στην τελική πάσα και τον Φετφατζίδη να αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα δημιουργό των φάσεων. Οι κιτρινόμαυροι έκλεισαν το ημίχρονο με ένα καλό δεκάλεπτο, όπου είχαν την ευκαιρία να πετύχουν ένα γκολ σε κεφαλιά του Ροζ (37′) και την τριπλή φάση στο 41′:  ο Φετφατζίδης έπιασε το σουτ, έδιωξε ο γκολκίπερ, ο Φέτφα γύρισε, κεφαλιά του Μάνου στο δοκάρι και στην επαναφορά ο φορ του Άρη, αστόχησε ξανά.

ΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ένινγκ έριξε στο παιχνίδι τον Μπαγκαλιάνη αντί του Δεληζήση και τον νεαρό Χατζηρπιρίδη αντί του Μάνου, όμως οι καιρικές συνθήκες επηρέασαν τις προσπάθειες και των δυο ομάδων. Ο δυνατός αέρας και η βροχή που ξέσπασαν με το ξεκίνημα του β’ μέρους δυσκόλεψε τους ποδοσφαιριστές.

Ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που είχε την πρώτη του καλή στιγμή με τον Πέτρου στο 53′, ενώ ο Φετφατζίδης στο 64′ από κοντά “απάντησε” με σουτ στο δοκάρι. Ο Άρης βρήκε δίχτυα στο 70′ από τον… συνήθη ύποπτο στα πέναλτι Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε σε χέρι αμυντικού και το πέναλτι το μετέτρεψε σε γκολ (1-0).

Μετά το γκολ στο 77′ οι κίτρινοι άγγιξαν το 2-0 με τον Γουναρίδη να αποκρούει εντυπωσιακά το φάουλ του Μαντσίνι, σ’ ένα παιχνίδι, όπου λόγω της σφοδρής καταιγίδας και το σβήσιμο των προβολέων στα τελευταία λεπτά, δεν έδωσε την ευκαιρία για να παιχθεί ποδόσφαιρο.

ΑΡΗΣ: (Ένινγκ) Κουέστα, Σάκιτς (89’Μπακούτσης), Γκάνεα (71′ Σενγκέρκης), Ροζ Δεληζήσης (46΄Μπαγκαλιάνης), Σάσα, Τζέγκο, Γκάμα (71′ Μαρμαρίδης), Φετφατζίδης, Μαντσίνι (89′ Μαρτίνες), Μάνος (46΄Χατζηπιρπιρίδης).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: (Διγκόζης) Καβουσάκης (46′ Γουναρίδης), Ζέρης, Γερολύμος, Καλί (71′ Παπαβασιλείου),Κασμερίδης, Ψάλτης, Όμο (71′ Αναστασόπουλος), Πέτρου, Τσιμίκας (46′ Νταλά Κόστα), Φάμπρι,  Γκούρτσας (71′ Γιανναράκης).

Διαιτητής: Μελιτζανίδης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Χριστοδούλου (Ημαθίας) – Δέλλιος (Πέλλας)

To Top