ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βαρουφάκης: Αν υπάρξει βελτιωμένη πρόταση θα πούμε στους πολίτες να ψηφίσουν «ναι»

«Απορρίψαμε την πρόταση των δανειστών γιατί δεν έδινε ελπίδα», τόνισε ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την αποπομπή του από τη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Δεν μας πρότειναν βιώσιμη συμφωνία», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης. «Το πακέτο που μας πρότειναν οι θεσμοί ήταν βαθιά υφεσιακό. Αυτή η πρόταση δεν θα περνούσε από τη Βουλή. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να πάρει πίσω το δημοψήφισμα. Αν υπάρξει βελτιωμένη πρόταση μέχρι την Τρίτη θα πούμε στους πολίτες να ψηφίσουν «ναι», συμπλήρωσε.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στις τεχνικές αντιφάσεις από τις οποίες έπασχε η πρόταση των πιστωτών. «Οι αριθμοί δεν μπορούσαν να επαληθευτούν», είπε και πρόσθεσε: «Θέσαμε το ερώτημα αν χρησιμοποιήσουμε το 1,9 δισ. ευρώ για άλλον σκοπό τι θα γίνει με τις τράπεζες και μας είπαν ότι θα αντικατασταθούν από τον EFSF».

Καταλήγοντας ο κ. Βαρουφάκης επέκρινε την απόφαση της ευρωομάδας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η σημερινή απόρριψη της επέκτασης της συμφωνίας, αυτή η αποτυχία του Eurogroup, θεωρώ ότι κάνει μόνιμο κακό και μόνιμη ζημία στην αξιοπιστία του Eurogroup σαν έναν θεσμό μιας ένωσης δημοκρατικών εταίρων, που πασχίζουν για το κοινό τους συμφέρον».

Πηγή: sport-fm.gr

To Top