Βαρουφάκης στο BBC: Γιατί το χρέος δεν είναι βιώσιμο

Για μια εποικοδομητική διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. για την αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους, μίλησε ο Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC, τονίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα επιδιώξει αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες.

Η αγγλίδα δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην δήλωση του Μικαελ Φουκς, υψηλόβαθμου στελέχους των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ Μερκελ, ο οποίος διερωτήθηκε: «Πως να πως στους ψηφοφόρους μας ότι πρέπει αν πληρώσουμε περισσότερα για τους Έλληνες;»

Πληρώσατε 240 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα εδώ και 5 χρόνια. Δεν αντιληφθήκατε ότι λιγότερα από το 10% αυτών των χρημάτων έφτασαν στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης απάντησε ότι θέλει να δηλώσει στους Γερμανούς ότι «το πρόβλημα δεν είναι ότι πληρώσατε αρκετά. Το πρόβλημα είναι ότι πληρώσατε πάρα πολλά. Πληρώσατε 240 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα εδώ και 5 χρόνια. Αυτό που δεν αντιληφθήκατε είναι το γεγονός ότι λιγότερα από το 10% αυτών των χρημάτων έφτασαν στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα πήγαν στους πιστωτές, σε μια μαύρη τρύπα χρέους που είναι μη βιώσιμο.»

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να παρουσιάσει στην Φρανκφούρτη, στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες «ένα σχέδιο για να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος που καταβάλει ο μέσος Γερμανός γι’ αυτή τη ελληνική πανωλεθρία, που καταβάλει ο μέσος Σλοβάκος, που είναι φτωχότερος από τον μέσο Ελληνα και ο οποίος καλείται να συνεισφέρει σε αυτόν τον φαύλο κύκλο.»

Πηγή: thetoc.gr

To Top