Βαρουφάκης: Σόιμπλε και Μέρκελ θα μας δείξουν αλληλεγγύη, είμαι βέβαιος

Βέβαιος εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, πως η Γερμανία θα επιδείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική ραδιοτηλεόραση ARD την Τετάρτη.

«Είμαι σίγουρος ότι ο Σόιμπλε, η κυρία Μέρκελ και όλοι στη Γερμανία θα δείξουν αλληλεγγύη», είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης. «Δεν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας ή της Ελλάδας να επιδεινωθεί η κατάσταση» πρόσθεσε ο ίδιος. Η δήλωση αυτή έγινε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικός, στη συνέντευξή του τόνισε πως το φάντασμα του εθνικισμού εξαπλώνεται πάνω από ολόληρη την Ευρώπη, ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει πως χιλιάδες Έλληνες έχουν χάσει τον ύπνο τους και ζουν σε συνθήκες πείνας ως αποτέλεσμα λάθων χειρισμών της Ευρώπης.

Ο υπουργός Οικονομικών αύριο θα συναντήσει τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, και το Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Γεργκ Ασμουσεν.

Πηγή: protothema.gr

To Top