ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαρούχας-Τσίκινης: “Αν έμπαινε γκολ μετά το… αόρατο κόρνερ θα μετρούσε”!

Πολύς λόγος έγινε για το κόρνερ… εφεύρεση που δόθηκε με κυνικό τρόπο από τον Καραντώνη στην τελευταία φάση του αγώνα με την Ξάνθη, σε βάρος του Άρη. Ήταν το κραυγαλέο δείγμα μιας κακής διαιτησίας συνολικά σε βάρος των κιτρινόμαυρων.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Με βάση τους κανονισμούς και το πρωτόκολλο του VAR, η συγκεκριμένη φάση πρόκειται για μια… ελαττωματική περίπτωση, όπως μας είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας. Στο ερώτημα, “αν μετά την εκτέλεση του κόρνερ και ενώ αποδεικνύεται ξεκάθαρα, ότι δεν υπάρχει κανένα κόρνερ, έμπαινε γκολ, θα μπορούσε να ακυρωθεί από το VAR;” ο καθηγητής διαιτησίας μας είπε: “Αν έμπαινε γκολ, θα μετρούσε, άσχετα εάν είχε προηγηθεί ανύπαρκτο κόρνερ. Ο διαιτητής το πήρε πάνω του, η φάση άλλαξε, οπότε δυστυχώς θα μετρούσε το γκολ. Είναι αυτό που λέω και ξαναλέω η ελαττωματική πλευρά όλης της διαδικασίας του VAR”.

Την ίδια άποψη εξέφρασε στο ίδιο ερώτημα και ο πρώην διαιτητής Ηρακλής Τσίκινης, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός: “Από την στιγμή που θα είχε εκτελεστεί το κόρνερ κι έμπαινε γκολ, δεν θα μπορούσε να επέμβει το VAR, βάσει πρωτοκόλλου. Θα μετρούσε το γκολ”.

Δείτε τη φάση που ο διαιτητής καρμανιόλα… Καραντώνης έδωσε κόρνερ στη Ξάνθη σε μία φάση που φαίνεται από… χιλιόμετρα πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Ενώ το σκορ ήταν στο 0-1 το ματς ήταν στις καθυστερήσεις, η μπάλα «έκαιγε» στα τελευταία λεπτά.

Σε εκείνη τη φάση ο Καραντώνης «χάρισε» μία ευκαιρία ακόμα στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν. Σε προηγμένες χώρες θα του έπαιρναν απλά την… σφυρίχτρα και θα τον έστελναν στο σπίτι του.

To Top