Βαρύς ο πέλεκυς για Στέρλινγκ! Τον πέταξαν έξω από το ΝΒΑ!

Ο Adam Silver ανακοίνωσε τη βαρύτερη τιμωρία που μπορεί να επιβληθεί από το ΝΒΑ στον Donald Sterling. Διαβάστε πως αντέδρασαν οι 29 ομάδες στο άκουσμα της απόφαση του κομισάριου του ΝΒΑ.

“Στεκόμαστε όλοι μαζί και καταδικάζουμε τι απόψεις του Donald Sterling. Δεν έχουν καμία θέση στο ΝΒΑ”.

Ο Adam Silver δεν θα μπορούσε να είναι ελαστικός στην υπόθεση του Donald Sterling και αυτό έκανε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τις 21:00. Ο κομισάριος του ΝΒΑ ανακοίνωσε τον δια βίου αποκλεισμό του ιδιοκτήτη των Clippers και την επιβολή προστίμου ύψους 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων (το μάξιμουμ βάσει των κανονισμών του ΝΒΑ) για τις ρατσιστικές απόψεις που εξέφρασε στη μαγνητοφωνημένη συνομιλία που έφερε στην επιφάνεια πριν από τρεις ημέρες το TMZ.

Ο Sterling δεν θα μπορεί από εδώ και πέρα να παραστεί σε κανέναν αγώνα των Clippers, σε καμία προπόνηση. Δεν θα του επιτρέπεται καν να βρίσκεται στο γήπεδο ή στα προπονητήρια της ομάδας! Ο επί 33 συναπτά χρόνια ιδιοκτήτης των Clips δεν θα μπορεί επίσης να συμμετέχει σε καμία διαπραγμάτευση ή επιχειρηματική κίνηση που έχει να κάνει με την ομάδα, ούτε φυσικά να την εκπροσωπεί στις συνεδριάσεις του συμβουλίου των ιδιοκτητών, το οποίο καλείται πλέον να αποφασίσει εάν θα εξωθήσει τον Sterling να πουλήσει την ομάδα.

“Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να πουλήσει…”

Για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί το 3/4 των ψήφων από τους 29 ιδιοκτήτες. Ο Adam Silver, πάντως, είναι αποφασισμένος να τις βρει… “Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να συμβεί αυτό, αλλά έχω μιλήσει με πολλούς ιδιοκτήτες και έχω την πλήρη υποστήριξη τους” τόνισε ο κομισάριος του ΝΒΑ, ο οποίος υπογράμμισε επίσης ότι η διαδικασία για το ψήφισμα των ιδιοκτητών θα αρχίσει αμέσως, προκειμένου να αναγκαστεί ο Sterling να πουλήσει τους Clippers.

“Είμαι εξαγριωμένος. Απολογούμαι σε όλους τους σκαπανείς αυτού του πρωταθλήματος και προ πάντων στον Magic Johnson. Αποβάλλω δια παντός τον κύριο Sterling από οποιαδήποτε ανάμειξη με τον οργανισμό των Clippers” είπε μεταξύ άλλων στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Adam Silver. “Μέχρι σήμερα ο Adam Silver ήταν ο κομισάριος των ιδιοκτητών. Σήμερα έγινε και ο κομισάριος των παικτών” δήλωσε ο δήμαρχος του Sacramento Kevin Johnson στη νέα συνέντευξη Τύπου που επακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα στο Δημαρχείο του L.A., ενόσω ο Roger Mason ζητούσε εκ μέρους των παικτών την άμεση απόφαση των ιδιοκτητών.

Αν λάβουμε πάντως υπ’ όψιν στα σοβαρά τις θυελλώδεις και άμεσες αντιδράσεις που επακολούθησαν της ανακοίνωσης του Adam Silver, τότε μάλλον θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η συγκέντρωση των 22 ψήφων που απαιτούνται από τους ιδιοκτήτες, προκειμένου να εξωθήσουν τον Donald Sterling στην πώληση των Clippers. Λίγα λεπτά μετά τη συνέντευξη Τύπου του κομισάριου του ΝΒΑ, οι ιδιοκτήτες των ομάδων αναρτούσαν ο ένας μετά τον άλλον μηνύματα στο Twitter, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη τους…

Ολες οι ομάδες έχουν ήδη εκφράσει τη στήριξη τους!

Ο Micky Arison (ιδιοκτήτης του Miami), o Mark Cuban (Dallas), ο Paul Allen (Portland), ο Joe Lacob (Golden State), o James Dolan (Knicks), ο Glen Taylor (Minnesota), o Vivek Ranadive (Sacramento), o Tom Gores (Detroit), o Robert Pera (Memphis), o Dan Gilbert (Cleveland), οι Suns, η οικογένεια Miller (Utah), οι Hawks και οι Wizards κατέστησαν σαφές μέσω του Twitter ότι είναι υπέρμαχοι της απόφασης του Adam Silver, την ώρα που οι Lakers, οι Celtics, οι 76ers, οι Pelicans και η Magic εξέδιδαν και αυτοί ανακοίνωση στήριξης.

Ακολούθησαν λίγη ώρα αργότερα οι Raptors, οι Pacers, οι Nets, οι Bulls, οι Bucks, οι Nuggets, η Thunder, οι Spurs, οι Bobcats, οι Rockets ανεβάζοντας τον αριθμό των ομάδων που έχουν ταχθεί υπέρ της απόφασης του Silver στις… 29! Ολες, με άλλα λόγια! Στο μεταξύ, δεν είναι λίγες αυτές που έχουν κοπιάρει τη μαύρη φωτογραφία που αρχικά ανάρτησαν στα social media οι Clippers με τη φράση “WE ARE ONE”, προκειμένου να εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο την ενότητα τους απέναντι στον ρατσισμό.

Η επιστολή του Adam Silver

Αργά το βράδυ ακολούθησε και μία επιστολή από τον Adam Silver προς τους φιλάθλους, η οποία αναφέρει όλα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου: “Αυτό το απόγευμα ανακοίνωσα ότι μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του ακουστικού υλικού του TMZ, απέβαλα τον Donald Sterling δια βίου από οποιαδήποτε ανάμειξη με τους Clippers ή το ΝΒΑ, με άμεση ισχύ. Ο κύριος Sterling δεν θα μπορεί να παραβρίσκεται σε αγώνες του ΝΒΑ ή προπονήσεις, να είναι παρών σε οποιοδήποτε γραφείο ή κέντρο των Clippers, ούτε να παίρνει μέρος σε επιχειρηματικές ή αποφάσεις παικτών που έχουν σχέση με την ομάδα.

Επίσης, επιβάλλω στον κύριο Sterling πρόστιμο 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, το ανώτατο επιτρεπτό βάσει του κανονισμού του ΝΒΑ. Αυτά τα χρήματα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα κατά της κακοποίησης και θα επιλεγούν από το ΝΒΑ και την Ενωση Παικτών. Οι απόψεις που εκφράστηκαν από τον κύριο Sterling είναι βαθύτατα προσβλητικές. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για την ποικιλότητα της λίγκας, την ευσεβή κουλτούρα της και δεν θα επιτρέψω στις στενόμυαλες απόψεις κανενός να μας καθορίσουν. Θα είμαι ξεκάθαρος: οι απόψεις του κυρίου Sterling δεν έχουν θέση στο ΝΒΑ.

Ηταν ένα επίπονο επεισόδιο για όλα τα μέλη της οικογένειας του ΝΒΑ. Εκτιμώ την κατανόηση σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Επίσης, εκφράζω τα συγχαρητήρια μου και τον θαυμασμό μου στον κόουτς Doc Rivers, τον Chris Paul και ολόκληρο τον οργανισμό των Clippers για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν πάνω στο θέμα αυτό. Και επίσης στον δήμαρχο Kevin Johnson για την ηγετική του θέση και τη συνεργασία του με την Ενωση Παικτών.

Τώρα είμαι πρόθυμος να γυρίσω τα φώτα εκεί όπου ανήκουν: στο παιχνίδι που όλοι αγαπούμε και σε αυτά τα δραματικά playoffs, τα οποία είναι ίσως από τα πιο συναρπαστικά που έχω δει στα 22 χρόνια που βρίσκομαι στο πρωτάθλημα. Εύχομαι να απολαύσετε τη συνέχεια των playoffs και τους τελικούς”.

Πηγή: nba.sport24.gr

 

To Top