Βασάρας: Στη Ρουμανία υπάρχει προειδοποίηση αφαίρεσης βαθμών για δηλώσεις – Αυτά θα έκανα αν αναλάμβανα πρόεδρος της ΚΕΔ

Μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο πρώην διεθνής διαιτητής, και πλέον επικεφαλής της διαιτησίας στη Ρουμανία, Κ. Βασάρας, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και την αποχή των διαιτητών.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για την πρόταση της ΕΠΟ να μην διαξάγεται αγώνας, κατά την κρίση της ΚΕΔ, αν υπάρξει δήλωση εναντίον του διαιτητή: Θα αμφισβητείται η κρίση της ΚΕΔ. Θα φέρει άλλες δηλώσεις, θα φέρει ντόμινο. Πρώτα να φτιάξουμε κανονισμούς.

Για την πρόταση της ΕΠΟ να βρίσκεται αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στο χώρο των αποδυτηρίων στα παιχνίδια της SL1: Δεν έχει καμιά δουλειά κανένας στ’ αποδυτήρια των διαιτητών εκτός αν προβλέπεται από το πρωτόκολλο. Για να μπει κάποιος εκεί (σ.σ. παράγοντας), κάποιος άλλος τον αφήνει και αυτό γίνεται κατά παράβαση.

Για τις ποινές που προβλέπονται στη Ρουμανία για τις δηλώσεις κατά διαιτητών: Αρχίζουν από επίπληξη, μετά πρόστιμο, μετά υπάρχει ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές και μετά προειδοποίηση για ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Για τα μέτρα που θα έπαιρνε αν αναλάμβανε πρόεδρος της ελληνικής ΚΕΔ για την προστασία των διαιτητών: Ομάδα κρίσης που θα προλαμβάνει και θα παρακολουθεί. Θα αποτελείται από αστυνομικό, integrity officer, και τον πρόεδρο της ΚΕΔ. Έτσι ανακαλύψαμε διαιτητή Α’ Εθνικής στη Ρουμανία για υπόθεση δωροδωκίας. Για την προστασία διαιτητών να πηγαίνουν συνοδεία αστυνομικών στα γήπεδα και να αποχωρούν συνοδεία αστυνομικών από αυτά.

Για το τί θα πρέπει να κάνουν με το θέμα της αποχής οι Έλληνες διαιτητές: Χρέος ν’ ακούσουν τους διαιτητές. Θεωρώ ότι αφού έγινε η απόχη, θα πρέπει να βγει κάτι που να είναι προς όφελος της διαιτησίας και του ποδοσφαίρου.

To Top