Βασιλάκης: “Δεν πρέπει να μιλάει για κανέναν διαιτητή ο Καραμελίδης”

Ο καθηγητής διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης σχολίασε τις δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΔ, Γιώργου Καραμελίδη αλλά και κάποιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη διαιτησία.

Aναλυτικά όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για τις δηλώσεις του Καραμελίδη:

«Μου κάνει και εμένα μεγάλη έκπληξη αυτή η δήλωση και ειλικρινά δεν το περίμενα από έναν άνθρωπο που είναι πολλά χρόνια μέσα στο ποδόσφαιρο και μέσα στα διαιτητικά γεγονότα. Ένας άνθρωπος ο οποίος είναι μέσα στη διαιτησία και επικεφαλής της.

Κακώς για εμένα, όχι για τον κ. Καραμελίδη αλλά γενικά που υπάρχει επικεφαλής της διαιτησίας άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Η διαιτησία το έχω πει κατ’ επανάληψη θα πρέπει να είναι αυτοκέφαλη, να έχει αυτοδιοίκητο. Ένας άνθρωπος που ηγείται της διαιτησίας δεν θα πρέπει να μιλά για κανέναν διαιτητή.

Θα πρέπει ναι μεν να είναι κάποιος επικεφαλής γιατί αυτό γίνεται και στο διεθνές ποδόσφαιρο και στην FIFA και την UEFA αλλά δεν ασχολείται ουσιαστικά καθόλου, ασχολείται περισσότερο η επιτροπή. Ταπεινή μου άποψη είναι ότι δεν έπρεπε να εκφραστεί για το διαιτητή ο οποίος όπως είπα και εγώ έχει κάνει τα λάθη του».

Για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στη διαιτησία:

«Στη διαιτησία θα πρέπει να αλλάξει η δομή και θα πρέπει η νέα διοίκηση της ΕΠΟ να λειτουργεί διαφορετικά, να δει πως μπορεί να είναι πιο ανεπηρέαστη και πιο ανεξάρτητη. Ανεξάρτητη από τους παράγοντες των ομάδων, ανεξάρτητη όμως και από τους παράγοντες των ενώσεων. Οι διαιτητές θα πρέπει να είναι πιο θωρακισμένοι και να αντέχουν περισσότερο από τα έξω πυρά αλλά να μην βάλλονται και από μέσα γιατί αυτό είναι το χειρότερο.

Θα πρέπει να αλλάξει όλη η επιτροπή που υπάρχει στην επιτροπή διάτασης. Κάποια πράγματα θα πρέπει να μπουν σε μια διαφορετική πλέον δομή, πρέπει να δούνε και τους παρατηρητές διαφορετικά, την επιτροπή διαιτησίας διαφορετικά δεν μπορείς να διοικείς τους διαιτητές χωρίς να έχεις διοίκηση μια απλή ομάδα, ένα απλό σχολείο, κάτι. Θα πρέπει να μπούνε κάποιοι παράμετροι, να έχει κάποιο πτυχίο, να έχει τέλος πάντων κάτι παραπάνω από τους άλλους για να διοίκηση, δεν είναι εύκολο πράγμα, η διαιτησία είναι πάρα πολύ δύσκολος χώρος για να μπορέσει κάποιος να αντεπεξέλθει».

To Top