ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βασιλάκης: “Σε κακή μέρα ο Καλογερόπουλος, έκανε λάθη κατά συρροή”

O καθηγητής διαιτησίας, Περικλής Βασιλάκης μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης και σχολίασε τη διαιτησία του Καλογερόπουλου στον αγώνα της Λαμίας με τον Άρη, δίνοντας δίκιο στα παράπονα των «κιτρίνων».

Αναλυτικά όσα είπε στο “Metropolis”:

Για την παραπομπή Καλογερόπουλου: «Ήταν λογική εξέλιξη. Τα λάθη στα οποία υπέπεσε ήταν σοβαρά, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Μιλάμε για περιπτώσεις πέναλτι, στις οποίες δίνεται ξεκάθαρα η εσχάτη των ποινών».

Για τη διαιτησία Καλογερόπουλου: «Ο διαιτητής ήταν σε κακή αγωνιστική ημέρα και δεν εκτίμησε όπως εμείς βλέποντας από την τηλεόραση και έχοντας πεντακάθαρη οπτική γωνία».

Για την αποβολή του Αναστόπουλου: «Ο προπονητής πάντα έχει τεράστιο άγχος και ειδικά σε τέτοια παιχνίδια. Αυτό πρέπει να το καταλαβαίνουν οι διαιτητές. Ήταν δύο κλασικές περιπτώσεις πέναλτι, ενώ υπάρχει και η φάση που παίκτης της Λαμίας κρατά παίκτη του Άρη και δεν δίνεται η δεύτερη κίτρινη κάρτα. Όταν γίνονται τέτοιες φάσεις μπροστά στα μάτια του προπονητή, είναι λογικό να βγαίνει από τα ρούχα του. Ο διαιτητής, βέβαια, δεν γνωρίζει ότι έχει κάνει λάθη, όμως, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να πάει στον προπονητή, να γίνουν οι απαιτούμενες συστάσεις. Μόνο αν ειπωθεί κάτι επιλήψιμο, αποβάλλεται ο προπονητής. Ξέρω τον Αναστόπουλο, δεν χρησιμοποιεί ύβρεις. Ήταν αγανακτισμένος, μπορούσε ο διαιτητής να αρκεστεί σε μια αυστηρή σύσταση».

Για το αν υπάρχει θέμα επανάληψης στο πέναλτι του Καπνίδη: «Είναι σωστό αυτό που λέτε. Πρέπει ο τερματοφύλακας να βρίσκεται επί της γραμμής και να κινείται πάνω της. Στη συγκεκριμένη φάση, μπήκαν πολλοί παίκτες αρκετά μέτρα μέσα στην περιοχή. Αν πάρετε όλες τις περιπτώσεις πέναλτι σε ποσοστό 90% υπάρχει παράβαση και από τις δύο ομάδες που χρίζει επανάληψης».

 

To Top