Βασιλειάδης για οπαδική βία: “Μηδενική ανοχή”

Για την οπαδική βία αλλά και την έξαρση που εμφανίζει την τελευταία περίοδο κλήθηκε να τοποθετηθεί σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναφορικά με τις ποινές ο Υφυπουργός Αθλητισμού είπε ότι με το νέο νομικό πλαίσιο θα ασκείται ποινική δίωξη και θα απαγορεύεται η είσοδος σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους. Σχετικά με την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. μίλησε για τις οδηγίες που δόθηκαν τονίζοντας πως αυτές είναι διαχρονικές και ειναι μηδενική ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα προσθέτοντας πως υπάρχει συνεχής νομοθέτηση.

Επίσης πως στον νέο αθλητικό Νόμο υπήρξε μια επικαιροποίηση νομικού πλαισίου που δίνει ενα ακόμη όπλο στη νομική… φαρέτρα. «Μηδενική ανοχή είναι το δόγμα της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα», σχολίασε σχετικά.

Οσον αφορά στις συνομιλίες του με τον αρχηγό της Αστυνομίας η συζήτηση αφορούσε στο «να μπορέσουμε να αποφύγουμε περαιτέρω έξαρση και επέκταση των φαινομένων βίας». Ο Βασιλειάδης ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα ατιμωρησίας ειδικά σε τέτοια φαινόμενα.

Για τις ποινές είπε ότι με το νέο νομικό πλαίσιο θα ασκείται ποινική δίωξη και απαγόρευση εισόδου από όλους τους αγωνιστικούς χώρους στους δράστες. Επιπλέον πως το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας έχει εντείνει τις δράσεις της, συλλέγει πληροφορίες και αποτρέπει και προλαμβάνει τέτοια συμβάντα. «Το σημαντικό δεν είναι να βρούμε τους φυσικούς αυτουργούς αλλά τους ηθικούς αυτουργούς. Αυτούς που οδηγούν την κατάσταση στα άκρα γιατί πολλές φορές οι οπαδικοί στρατοί χρησιμοποιούνται ως όχημα για επίτευξη αλλότριων σκοπών για τον αθλητισμό», είπε με νόημα ο Βασιλειάδης.

To Top