ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βασιλειάδης: “Είναι αδιανόητο να μην ορίζεται εξαρχής που θα γίνεται ο τελικός”

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης “κάρφωσε” την ΕΟΚ για την ανικανότητά της να πάρει αποφάσεις και αναρωτήθηκε για ποιον λόγο δεν ορίζεται εξαρχής πού θα γίνει ο τελικός του κυπέλλου.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε: “Ζούμε προβληματικές καταστάσεις. Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα είναι αδιανόητο να μην ορίζεται εξαρχής το που θα γίνει ο τελικός, ανεξαρτήτως ποιες ομάδες θα πάνε στον τελικό! Που αλλού συμβαίνει αυτό;

Η ΕΟΚ είχε τους δικούς της προβληματισμούς, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να παίρνουμε και αποφάσεις και σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση να βλέπουμε αν αυτές οι αποφάσεις μπορούν να υλοποιηθούν.

Είναι γενικό το πρόβλημα όταν φτάνουμε να παίζουμε φάιναλ φορ ή τελικό και να τρέμουμε αν 50 ανεγκέφαλοι θα πάνε να σπάσουν μια γιορτή του αθλητισμού. Τώρα θα έχουμε ένα γήπεδο σαν εμπόλεμη ζώνη και οι κενές θέσεις θα είναι περισσότερες… Είναι ένα βήμα ότι θα υπάρχουν φίλαθλοι και των δύο ομάδων”.

“Δεν σηκώνει παραπάνω από 12 ομάδες η Σουπερλίγκα”

Υπογράμμισε επίσης ότι θα έπρεπε να είναι πιο τολμηρή η προσέγγιση της Σούπερ Λίγκας για αλλαγές.  Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν χαρακτήρισε αναγκαία τη μεγάλη μείωση του αριθμού των ομάδων στο πρωτάθλημα. «Θα έπρεπε η Σούπερ Λίγκα στο θέμα των ομάδων να είναι πιο τολμηρή. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν σηκώνει τόσες ομάδες όσες έχει τώρα η λίγκα. Γνώμη μου είναι ότι στην καλύτερη περίπτωση σηκώνει 12 ομάδες, με πολλές παραχωρήσεις αν μιλήσουμε με οικονομικούς όρους.

Πρέπει να κάνουμε πιο τολμηρά βήματα γιατί δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Πρέπει να έχουμε οικονομικά βιώσιμες ομάδες που δεν θα βασίζονται μόνο στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του σε αυτό το προϊόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

To Top