Βασιλιάς των τριπόντων ο Κάρι, έγραψε ιστορία! (videos)

Μοναδικός, απίστευτος, εκπληκτικός και πλέον «Βασιλιάς» των τριπόντων ο Στεφ Κάρι! Ο 33χρονος σούπερ σταρ των Γουόριορς έγραψε το όνομά του με «χρυσά γράμματα» στα… κιτάπια του ΝΒΑ, ανεβαίνοντας στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία της Λίγκας!

Στη «Μέκκα» του μπάσκετ, στο «Madison Square Garden», ο έμπειρος γκαρντ δεν χρειάστηκε περισσότερα από 4.5 λεπτά για να πετύχει δύο τρίποντα και να φτάσει τα 2.974 στην τεράστια καριέρα του, προσπερνώντας μια για πάντα τον θρυλικό Ρέι Άλεν!

Mάλιστα, ο Κάρι χρειάστηκε μόλις 789 παιχνίδια της regular season για να φτάσει αυτό τον αριθμό τριπόντων, σε αντίθεση με τον Ρέι Άλεν που του πήρε 1300 ματς για να φτάσει τα 2.973!

Με την επίτευξη του ιστορικού αυτού καλαθιού, ο αγώνας ανάμεσα στους Γουόριορς και τους Νικς διεκόπη, με τον Κάρι και την ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ να ξεσπούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς υπό τις ζητωκραυγές χιλιάδων θεατών.

Στο γήπεδο μάλιστα ήταν και οι Ρέι Άλεν και Ρέτζι Μίλερ (3ος στην σχετική λίστα με 2.560 τρίποντα), παρακολουθώντας υπερήφανοι τον καλύτερο σουτέρ της ιστορίας να μπαίνει στο πάνθεον του ΝΒΑ!

Στιγμές αργότερα και εμφανώς συγκινημένος, ο Κάρι «χάθηκε» μέσα στην αγκαλιά της μητέρας του, ενώ λίγο αργότερα χάρισε την μπάλα με την οποία πέτυχε το τρίποντο Νο. 2.974 στον πατέρα του, Ντελ Κάρι.

Ούτε ο ίδιος δεν θα το φανταζόταν όταν πριν από δώδεκα περίπου χρόνια, και συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου του 2009, ευστοχούσε στο πρώτο του σουτ πίσω από την γραμμή του τριπόντου απέναντι στους Φοίνιξ Σανς, στην ήττα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με 123-101.

To Top