Βεζένκοφ: “Έχω συμβόλαιο με τον Άρη και με ικανοποιεί, δεν είναι προτεραιότητα το οικονομικό”

Η ωριμότητα της σκέψης του σε σχέση με το νεαρό της ηλικίας ξαφνιάζει. Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει αυτό το 19χρονο παιδί πέρα από το ταλέντο του στο παρκέ είναι αυτή η αίσθηση… αυτογνωσίας σχετικά με το ποιος είναι, τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα και τι θέλει να κάνει στο μέλλον.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ μιλώντας στο «Goal» εξήγησε πως δεν επιθυμεί το ενδεχόμενο μετακίνησής του σε άλλη ομάδα να εξελιχθεί σε σίριαλ και μιλάει για τη σεζόν που τέλειωσε άδοξα για τον Αρη.

-Εχεις άγχος για το μέλλον;

«Προσμονή για το τι επιφυλάσσει το μέλλον σίγουρα υπάρχει, άγχος όχι. Υπάρχει σε ισχύ ένα συμβόλαιο με τον Αρη το οποίο με ικανοποιεί, τις επόμενες ημέρες περιμένω τον πρόεδρο να με φωνάξει να μιλήσουμε ώστε να γνωρίζω κι εγώ το πλαίσιο εν όψει της νέας σεζόν, θα μιλήσουμε και για το θέμα που με αφορά, θέλω να τελειώσει ώστε να είμαι ήρεμος εν όψει των υποχρεώσεών μου με την Εθνική Νέων Ανδρών της Βουλγαρίας. Δεν θέλω να γίνει σίριαλ».

-Είναι αλήθεια πως υπάρχει πρόταση από την Εφές;

«Επίσημη πρόταση δεν υπάρχει, δεν έχει γίνει σε μένα ή στον μάνατζέρ μου. Υπάρχουν κάποια σενάρια τα οποία ξεκίνησαν με αφορμή την παρουσία του κόουτς Αγγέλου στην Εφές. Αν έρθει, θα τη συζητήσουμε και θα δούμε…».

-Θα ήθελες να παίξεις στην Εφές;

«Είναι τοπ ομάδα με παρουσία στην Ευρωλίγκα, μια πρόταση θα δελέαζε κάθε παίκτη. Βέβαια δεν ξέρω αν θα έπρεπε να δελεάσει έναν παίκτη σε νεαρή ηλικία του οποίου προτεραιότητα είναι να παίζει…».

-Μου λες πως δεν αισθάνεσαι 100% έτοιμος ακόμη;

«Λέω πως προτεραιότητα σε μια απόφαση για έναν παίκτη σε ηλικία 17, 18, 19 ετών δεν πρέπει να είναι το οικονομικό. Ετσι το βλέπω εγώ. Για μένα αυτό που έρχεται πρώτο είναι να βρω ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης όπως έχω στον Αρη, το οικονομικό μετράει κι αυτό όμως έρχεται μετά…».

-Δηλαδή αν ερχόταν μια πρόταση από Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό το ίδιο θα έλεγες;

«Μιλάμε υποθετικά, όμως δυο μεγάλες ομάδες που παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο όπως αυτές θα εμπιστεύονταν πρωταγωνιστικό ρόλο ένα νεαρό παιδί που συν της άλλης παίζει με κοινοτικό διαβατήριο; Μακάρι να καταφέρω να πείσω αυτές τις ομάδες μετά από λίγα χρόνια ότι αξίζω και είμαι έτοιμος να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα είναι μεγάλη τιμή αν ακούσω τόσο ιστορικά κλαμπ να ενδιαφέρονται για μένα».

-Είναι αλήθεια ότι θα πας στην Αμερική για να παρακολουθήσεις τη διαδικασία των ντραφτ;

«Οχι, δεν τίθεται τέτοιο θέμα, έχω άλλωστε υποχρεώσεις με την εθνική Βουλγαρίας Νέων Ανδρών. Αν όλα πάνε καλά, ίσως δηλώσω συμμετοχή στα ντραφτ την επόμενη χρονιά. Το ΝΒΑ είναι όνειρο για κάθε παίκτη».

«Θα ήταν ιδανικό να παίζει στην Ευρώπη ο Αρης»

-Είπες πρόσφατα σε συνέντευξή σου πώς θα ήθελες να μείνεις στον Αρη με την προϋπόθεση να παίξει στην Ευρώπη…

«Οχι, δεν το είπα έτσι. Αυτό για μένα θα ήταν το ιδανικό. Ξέρω πως τα προβλήματα είναι πολλά, η διοίκηση κάνει ό,τι μπορεί για να λύσει θέματα. Ακόμη κι έτσι ο Αρης αποτελεί μια καλή προοπτική για νέα παιδιά που θέλουν να δείξουν πράγματα. Σίγουρα , η συμμετοχή στην Ευρώπη είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα και για κάθε παίκτη…».

-Ποιες ήταν οι ήττες με τον Αρη που σε πλήγωσαν περισσότερο;

«Αυτή με την Πάτρα στην έδρα μας πόνεσε πολύ όπως κι αυτές με ΠΑΟΚ στην αρχή της χρονιάς και με Κολοσσό στο τέλος».

-Τι ήταν αυτό που έλειπε κατά τη γνώμη σου από τον Αρη φέτος;

«Σε κάποια ματς δείξαμε επίσης έλλειμμα ενέργειας και πάθους. Υπήρχαν ματς στα οποία δεν είχαμε τον παίκτη να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Αυτό σε μεγάλο βαθμό ήταν κάτι που το έκανε ο Αθηναίου. Οταν έφυγε, συσπειρωθήκαμε, πετύχαμε σημαντικές νίκες, φάνηκε εύκολο αυτό που κάναμε, όμως δεν ήταν.Δεν είναι εύκολο να προσαρμόσεις ξανά το παιχνίδι σου προς το τέλος της σεζόν. Προς Θεού, μη με παρεξηγήσετε, δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Σε ένα ματς στη Ρόδο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και το πληρώσαμε…».

«Ραντεβού µε τη διοίκηση»

-Από τη στιγµή που λες ότι υπάρχει συµβόλαιο, τι ακριβώς θα συζητήσεις µε τη διοίκηση του Αρη;

«Υπάρχουν εκκρεµότητες για τις οποίες θα µιλήσουµε, για τις προοπτικές αγωνιστικά και εξωαγωνιστικα του Αρη, να συµφωνήσουµε σε πράγµατα που µε αφορούν πιο ειδικά όπως το ενδεχόµενο κατάθεσης πρότασης από άλλον σύλλογο… Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει σε συνεργασία µε τον Αρη. Υπάρχει ένας όρος µπάι άουτ στο συµβόλαιό µου. Αν υπάρχει πρόταση που να µε ικανοποιεί και να µε ενδιαφέρει θα το δούµε, όλα εξαρτώνται από τη δική µου θέληση και τη θέληση του Αρη. Πιστεύω πώς µέχρι το τέλος της εβδοµάδας θα γίνει αυτή η συνάντηση µε τη διοίκηση».

To Top